Mai multe țări europene, incluse pe lista zonelor roșii. Toți cei care revin în România din aceste țări vor fi plasați în carantină

 -  -  1062Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) a prezentat un nou document cu informații actualizate cu privire la zonele roșii și galbene. Lista zonelor roșii a fost extinsă, noi țări fiind incluse. Astfel, românii care revin acasă din aceste țări vor fi plasați direct în carantină.

Noua listă va intra în vigoare în această noapte, la ora 00:00, și cuprinde:

În aceste condiții, toți cetățenii care revin în România dintr-una dintre țările din zona roșie vor fi plasați în carantină instituționalizată pentru o perioadă de 14 zile.

Dat fiind faptul că în perioada următoare ar putea crește numărul persoanelor carantinate, și la nivelul județului Bistrița-Năsăud se fac demersuri pentru identificarea unor noi locuri de carantină.

Ultimele date prezentate în urmă cu mai bine de o săptămână de Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud aratau că în județ există 11 locații pentru carantină, unde pot fi cazate circa 400 de persoane.

De asemenea, reamintim că autoritățile din Bistrița-Năsăud au anunțat că statul cheltuie suma de 300 de lei/zi pentru fiecare persoană plasată în carantină. Din acești bani, 230 de lei sunt alocați pentru asigurarea spațiului de cazare și 70 de lei pentru asigurarea a trei mese/zi. Condițiile de cazare sunt de 2 – 3 stele, potrivit prefectului județului Bistrița-Năsăud, Stelian Dolha.

Marți dimineața, la nivelul județului erau circa 140 de persoane în carantină, în vreme ce la nivel național numărul acestora era de de peste 5.500.

ACTUALIZARE 1

Cu puțin înainte de miezul nopții, Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud a informat că au fost scoase din zona roșie Germania și SUA. Iată noua listă ce intră în vigoare în această noapte.

ACTUALIZARE 2

Miercuri dimineața, Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud a dat publicității o nouă listă, pe aceasta figurând din nou Germania.

Astfel, potrivit INSP, ţările considerate ”zone roşii” sunt: Italia, Franţa, Germania, Spania şi Iran. Cetăţenii români care se întorc din aceste ţări se vor afla în carantină instituţionalizată 14 zile. În ceea ce priveşte ”zonele galbene”, pentru care se impune izolarea la domiciliu 14 zile, sursa citată arată că toate persoanele care sosesc dintr-o călătorie internaţională se vor supune acestei prevederi.

FOTO: www.cugetliber.ro

0 notes
187 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *