Mai mulți funcționari publici din cadrul Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului își cer drepturile salariale în instanță. Ei spun că au salarii mai mici cu până la 30 la sută față de colegii din alte județe

Mai mulți funcționari publici din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Bistrița-Năsăud au apelat la instanță pentru a rezolva litigiile de muncă cu care se confruntă.

La Tribunalul Bistrița-Năsăud a fost înregistrat, recent, un dosar în care 15 angajați ai instituției solicită calcularea unor drepturi salariale. Potrivit directorului adjunct al instituției, Crina Andreica, procesul vizează asimilarea drepturilor salariale ale angajaților bistrițeni cu cele ale angajaților din alte direcții județene din țară.

Mai exact, potrivit juriștilor instituției, funcționarii publici din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Bistrița-Năsăud solicită, în baza unei decizii a Curții Constituționale, să fie plătiți egal cu cei care își desfășoară activitatea în alte județe și au exact aceleași atribuții. Angajații din județul Bistrița-Năsăud se pare că au salarii cu circa 25 – 30 de procente mai mici față de colegii lor din alte județe din țară, surse din cadrul instituției afirmând că funcționarii bistrițeni se află poate chiar pe ultimul loc din punct de vedere al drepturilor salariale încasate pentru munca prestată.

DGASPC B-N are rolul de a asigura la nivel judeţean aplicarea politicilor şi strategiilor de asistenţă socială în domeniul protecţiei copilului, familiei, persoanelor singure, persoanelor vârstnice, persoanelor cu handicap, precum şi a oricăror persoane aflate în nevoie și se află în subordinea Consiliului Județean Bistrița-Năsăud.

Dosarul angajaților DGASPC B-N a fost înregistat la Tribunalul Bistrița-Năsăud în data de 3 noiembrie, iar instanța urmează să judece dosarul și să se pronunțe în acest caz.