Mai rău ca-n Bangladesh! În 6 luni de zile, Primăria NU a fost în stare să facă actele! În continuare, părinții scot din buzunar banii “de gardian”!

 -  -  11088


Primarul Ovidiu Crețu a promis înaintea alegerilor că părinții NU vor plăti paza în școli, iar cheltuiala va fi suportată de la bugetul local. Deocamdată, Primăria Bistrița NU a rezolvat această situație și părinții se văd nevoiți să scoată din buzunar banii “de gardian”.

VIDEO: Inițial, Crețu a spus că în școli NU e nevoie de gardian și că NU suntem în Bangladesh!

În preajma alegerilor locale, primarul a revenit asupra inițiativei ca urmare a reacțiilor dure din partea părinților. În acest sens, Consiliul Local a aprobat 200.000 de lei pentru paza în școli, la ultima rectificare bugetară.

Directorii școlilor au trimis situația bugetară pentru această activitate, situație care se află pe masa primarului, în analiză. Un lucru este cert: părinții vor achita în continuare taxa de gardian, până la rezolvarea situației.

“Primăria Bistrița analizează solicitările bugetare trimise de managerii de școli și în cel mai scurt timp vom avea o situație clară. În funcție de concluzii, se vor aloca sumele necesare și se vor demara procedurile necesare pentru a prelua această sarcină în bugetul local.” a declarat Mihai Ruști, purtător de cuvânt al Primăriei Bistrița.

 

 

 

 

 

 

Deși au trecut 6 luni de la marea promisiune, paza în școli este lăsată în seama prăinților, iar în aceste zile directorii colectează de la părinți aproximativ 50 de lei/elev/an pentru a finanța paza în școli. Între timp Ovidiu Crețu împreună cu o delegație a primăriei se află în vizită în Wiehl, localitate germană cu care Bistrița s-a înfrățit.

Citiți și:

VIDEO: Crețu ar scoate paznicii din școli! E gafa care-l costă voturi „la greu!”… Bistrița Civică NU-l iartă și adună semnături pentru plata gardianului de la Bugetul Local! Sunteți de acord?

https://www.ziardebistrita.ro/video-cretu-ar-scoate-paznicii-din-scoli-e-gafa-care-l-costa-voturi-la-greu-bistrita-civica-nu-l-iarta-si-aduna-semnaturi-pentru-plata-gardianului-de-la-bugetul-local-sunteti/

 

1 notes
213 views
bookmark icon

One thought on “Mai rău ca-n Bangladesh! În 6 luni de zile, Primăria NU a fost în stare să facă actele! În continuare, părinții scot din buzunar banii “de gardian”!

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *