Mai știți BRADUL din fața Consiliului Județean? L-au tăiat și pe ăla! 600.000 de lei costă modernizarea “prin tăiere” a spațiilor verzi din jurul Palatului Administrativ + montarea unui LIFT inutil!

 -  -  22239


Consiliul Județean derulează un amplu proiect de modernizare a spațiilor verzi. Practic, s-au tăiat toți copacii din jurul instituției, gardul viu a dispărut iar spațiul verde a fost redus considerabil. Operațiunea de tăiere a arborilor a avut loc în luna decembrie și a fost contestată de ecologiștii din municipiu. Primăria Bistrița a constatat că NU există autorizație pentru aceste tăieri și a aplicat amenzi.

Au tăiat BRADUL din fața Consiliului Județean!

Bradul din fața instituției a fost tăiat de urgență, în urmă cu câteva zile. Arborele avea aproximativ 30 de ani. Tufele de trandafiri au dispărut și în fața instituției vor fi amplasate băncuțe pentru cetățenii care așteaptă pe holurile instituției! Acesta este planul , dar NU au luat în considerare un aspect vital: căldura din timpul verii… Fără nicun arbore care să asigure umbra, proiectul va eșua iar băncuțele vor fi goale…

Piața Petru Rareș a fost BETONATĂ!

În urma reconfigurării piațetei, s-a amplasat statuia domnitorului Petru Rareș. Zona reprezintă un kitsch autentic, cu un amestec de elemente de plastic și bronz și fără să reprezinte un tot unitar.

 

Au RAS vegetația ca să amplaseze băncuțe pentru cetățeni! Au uitat esențialul: NU există zone de umbră!

Același lucru se va întâmpla și în zona Serviciului de Pașapoarte: vegetația a dispărut în totalitate și la acestă oră NU există zone de umbră pentru cetățenii care așteaptă eliberarea documentelor. De asemenea, a dispărut gardul viu, terenul a fost săpat și s-a plantat sămânță de iarbă.

Au TĂIAT toți copacii de pe 1 Decembrie!

După tăierea arborilor de pe strada 1 Decembrie, funcționarii instituției vor avea de îndurat căldura de pe timpul verii, praful și zgomotul, deoarece aliniamentul de arbori asigura confort, din acest punct de vedere.

600.000 de lei costă modernizarea spațiului verde + amplasarea unui LIFT inutil!

Proiectul de modernizare a fost câștigat de firma Amicii Building, care va încasa 600.000 de lei pentru aceste lucrări. În cadrul acestui proiect se va monta un lift exterior, care va fi amplasat în zona din spate a instituției.

Spațiul verde din spatele Palatului Administrativ a fost redus și s-au realizat alei prin montarea unor dale de beton și se dorește amenajarea unui părculeț modern.

 

2 notes
1364 views
bookmark icon

2 thoughts on “Mai știți BRADUL din fața Consiliului Județean? L-au tăiat și pe ăla! 600.000 de lei costă modernizarea “prin tăiere” a spațiilor verzi din jurul Palatului Administrativ + montarea unui LIFT inutil!

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *