Mai știți promisiunea cu ANL-urile pentru medici? Șmecheria e că la solicitarea lui Radu Moldovan se mai fac 2 blocuri, cu dedicație pentru tinerii care lucrează la Stat! Cei din mediul privat sunt EXCLUȘI de la repartiție! E corect așa?

„ANL-uri pentru medici” e proiectul mult-trâmbițat de Radu Moldovan, proiect care a demarat deja. Firma Record a câștigat licitația cu aproximativ 3 milioane de lei și construiește la ANL-urile amplasate pe strada Prundului nr 16 D,  pe maul râului Bistrița (în zona abatorului). Blocurile ANL pentru medici vor fi construite în sistem parter + 3 etaje +mansardă. Blocul are 24 de apartamente din care 15 locuințe cu 2 camere și 9 cu o cameră.

Locuințe DEDICATE funcționarilor publici!

 

Șantierul ANL a demarat în luna octombrie și pe parcurs, programul „locuințe pentru medici” a fost suplimentat și Consiliul Județean a pus la dispoziție teren pentru construcția a încă 2 blocuri, dedicate funcționarilor publici din administrațiile locale sau județene! În plus față de blocul pentru medici se vor construi 48 de locuințe de serviciu, în două etape.

Pe o parcelă de 2.000 mp se va construi un bloc de 2 etaje (12 apartamente) și pe o parcelă de 900 mp  se va construi un bloc de 3 etaje (24 de apartamente ), în vecinătatea blocului pentru medici. Total 36 de apartamente care vor fi împărțite cu dedicație tinerilor care lucrează la Stat!

Din bugetul pe 2018, Consiliul Județean va asigura utilitățile și sistematizarea parcelelor respective, în timp ce banii pentru construcții sunt asigurați din bugetul de Stat.

 

PSD și-a făcut lege specială pentru a împărți cheile apartamentelor ANL numai către tinerii BUGETARI!

Programul de locuințe de serviciu a fost înființat în anul 2016 și este un program separat de programul general de locuințe pentru tineri. Practic, Agenția Națională pentru Locuințe dă mână liberă administrațiilor locale sau județene să-și înființeze comisii pentru repartizarea locuințelor SPECIAL către tinerii care lucrează în instituții. Cei din mediul privat sunt EXCLUȘI de la acest program!

Hotărârea nr. 719/2016   pentru aprobarea Programului „Construcția de locuințe de serviciu”, reglementează condițiile prin care sunt repartizate locuințele.

Beneficiarii Programului sunt funcționarii publici, precum și angajații din instituții publice centrale și locale, care nu dețin sau nu au deținut, individual sau în comun, împreună cu soții lor, în proprietate o locuință în localitatea în care își desfășoară activitatea, indiferent de modul în care a fost dobândită, cu excepția cotelor-părți din locuințe dobândite prin moștenire.

(1)La finalizarea lucrărilor, recepția construcțiilor de locuințe de serviciu se efectuează cu respectarea prevederilor legale în vigoare, cu participarea obligatorie a reprezentanților autorităților administrației publice locale/centrale care urmează să preia în administrare locuințele de serviciu.

(2) După finalizarea lucrărilor de construcție și după încheierea procesului-verbal de recepție la terminarea lucrărilor, locuințele de serviciu se preiau în administrare, prin protocol încheiat cu ANL, de către autoritățile instituțiilor publice locale/centrale care au solicitat realizarea acestora.

 

Art. 21 din HG nr 719/2016 care reglementează repartiția locuințelor de serviciu:  

(1) În vederea soluționării cererilor privind repartizarea locuințelor de serviciu construite prin Program, autoritățile administrației publice locale/centrale vor stabili măsurile necesare pentru luarea în evidență și pentru examinarea solicitărilor primite.

(2) În acest scop, prin acte administrative emise de autoritățile administrației publice locale/centrale, în condițiile legii, se vor constitui comisii de examinare a solicitărilor de locuințe de serviciu și se vor stabili și da publicității, prin afișare la sediul acestora, actele justificative necesare care însoțesc cererea și locul de primire a cererilor.

(3) În cazul în care există mai multe cereri, autoritățile administrației publice locale/centrale vor stabili ordinea de repartizare și modalitățile de diferențiere.

(4) Locuințele de serviciu construite prin Program se repartizează personalului propriu al instituțiilor care solicită realizarea acestora.

(5) Instituțiile publice locale/centrale pot încheia protocoale de colaborare prin care stabilesc ca locuințele de serviciu să fie repartizate personalului din mai multe instituții.

(6) Comisiile constituite conform prevederilor alin. (2) vor examina cererile pentru locuințele de serviciu construite prin Program, în ordinea de prioritate stabilită și vor prezenta, spre aprobare, conducerii instituției în cauză lista cuprinzând solicitanții îndreptățiți să primească o locuință.

Tinerii care lucrează în mediul privat sunt EXCLUȘI de la repartiția acestor apartamente realizate de Agenția Națională pentru Locuințe la solicitarea Consiliului Județean, iar cartierul de pe Prundului va fi dedicat special medicilor și funcționarilor publici.

La Bistrița, timp de 10 ani programul ANL a fost blocat, deoarece firma care a început construcția blocurilor din Subcetate a intrat în faliment. Într-un final, cu mare tam-tam Radu Moldovan și Cristi Niculae au împărțit cheile ANL-urilor în 2017. La finalizarea blocurilor de locuințe, președintele Consiliului Județean va înființa comisii pentru repartizarea locuințelor ANL către tinerii funcționari publici din subordine.

 

Radu Moldovan, Lord of the Keys!

Președintele Consiliului Județean reușește astfel să devină un tătuc al tinerilor din subordine și va avea la dispoziție cheile pentru 36 de apartamente de serviciu pe care le va repartiza bugetarilor sub 35 de ani!