Punctele termice din Bistrița sunt focare de infecție, dar ei își văd interesul: cu 350.000 de euro, Primăria Bistrița și-a făcut sediu de birouri într-un punct termic din Ștefan cel Mare!

Un punct termic dezafectat, situat în cartierul Ștefan cel Mare se află în plin proces de modernizare. Primăria Bistrița a alocat 1.4 milioane de lei pentru această clădire de birouri unde va funcționa Ocolul Silvic Municipal (entitate din subordine care gestionează fondul forestier de pe raza orașului).

SC LUCICOR este firma care care a câștigat contractul cu Primăria Bistrița și realizează lucrările de construcții.

De 10 ani, punctele termice din Bistrița sunt focare de infecție iar Primăria își face clădire de birouri!

Prin Hotararea Consiliului Local al municipiului Bistrița nr. 24 / 27.03.2014 acest obiectiv a fost destinat pentru amenajare sediu R.P.L. Ocolul Silvic al municipiului Bistrița.

Primăria Bistrița a câștigat în instanță, după ani întregi de procese, 26 dintre cele 32 de foste puncte termice din oraș, care au avut destinațiile schimbate în mai multe rânduri. Majoritatea punctelor termice sunt focare de infecție și încă NU au o destinație clară, cu toate că aceste imobile au potențial enorm și pot fi transformate în: grădinițe, săli de sport, parcări supra-etajate etc.

Doar promisiuni pentru unele puncte termice. NU există finanțare CLARĂ pentru aceste obiective, doar speranțe de bani europeni!

Primăria a mai ochit un astfel de punct termice și dorește să amenjeze un Dispecerat Operativ al Poliției Locale (în zona Gării), investiție ce se vrea a fi realizată din bani europeni. Alte investiții pentruc are s-a solicitat finanțare europeană: pe str. Nicolae Bălcescu va fi Centru de promovare pentru energie regenerabilă, pe Aleea Trandafirilor va fi Centru multifuncțional pentru activități sociale, pe O. Goga va fi Centru de zi pentru persoane vârstnice.

Clădirea de birouri unde va funcționa Ocolul Silvic va fi gata în 2020 și va fi inaugurată în preajma alegerilor locale.

Între timp, peste 20 de puncte termice din oraș rămân în paragină și se degradează, deoarece Primăria Bistrița NU le valorifică la adevăratul potențial. Destinația imobilelor a fost schimbată în mai multe rânduri dar NU s-a întâmplat nimic deși aceste imobile se află în proprietate publică. Administrația locală se ferește de parteneriate-publice pentru valorificarea acestor clădiri din cartierele orașului și nici NU a demarat lucrări de modernizare .

Doar 2 puncte termice au fost concesionate Bisericii Ortodoxe, respectiv Bisericii Greco-Catolice.

În campaniile electorale, administrația Crețu a promis că va face funcționale aceste puncte termice, dar de 10 ani NU s-a întâmplat mi-nimic. Singura excepție: sediul de birouri de 350.000 de euro, realizat cu bani de la bugetul local.

One comment

  1. Sa faca parcari si locuri de joaca pentru copii, nu parteneriate public private cu diversi!
    Si asa sunt aglomerate zonele din oras, mai bine le darama si aerisesc spatiile intre blocuri ca deja ne sufocam la cat de inghesuite sunt toate.