Social

Mamografii gratuite la Spitalul Orășenesc Năsăud, între 5 și 9 decembrie

 -  - 


În perioada 5 – 9 decembrie, Institutul Oncologic ”Prof. Dr. Ion Chiricuţă” Cluj-Napoca, cu sprijinul autorităților sanitare din Bistrița-Năsăud, va derula o nouă campanie de testare mamografică în rândul femeilor din județ. 

O unitate mobilă de screening va ajunge la Năsăud și va fi amplasată în curtea Spitalului Orășenesc ”Dr. George Trifon”. Aceasta va  funcționa zilnic, în intervalul orar 10.00-18.00.

Campania se va derula în rândul tuturor femeilor cu vârsta cuprinsă între 50 şi 69 ani care au domiciliul în orașul Năsăud sau în comunele din apropiere.

Testarea se face doar în baza unei programări la numărul de telefon: 0758 621 395.

În paralel, femeile cu vârste între 24 și 64 de ani vor putea beneficia și de testarea gratuită pentru cancerul de col uterin (teste HPV sau Babeș Papanicolau) – tot la Spitalul Orășenesc din Năsăud.

Campania de testare este organizată în cadrul unui proiect derulat de Institutul Oncologic ”Prof. Dr. Ion Chiricuţă” Cluj-Napoca.

Proiectul intitulat “Fii responsabilă de sănătatea ta – programe regionale de prevenție, depistare precoce, diagnostic și tratament precoce al cancerului de sân – etapa IIʺ are o valoare de 38.255.781,03 lei și este cofinanțat din fondul social european, prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020 . Acesta se derulează pe o perioadă de 42 luni, cu începere din luna 28 iulie 2020 și până la 31 decembrie 2023.

Acesta este primul proiect de screening populațional organizat al cărui obiectiv este acela de a crește capacitatea instituțională a unei rețele de screening pentru cancerul de sân la nivel regional şi se adresează unui grup țintă constituit din 40.000 de femei, cu vârsta cuprinsă între 50-69 de ani, cu domiciliul în regiunile de dezvoltare Nord-Vest şi Vest.

În regiunea Nord-Vest, respectiv județele Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare, Sălaj, vor fi testate un număr de 27.000 de femei cuprinse în grupul țintă.

22 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.