Mamografii și testări Babeș-Papanicolau și HPV gratuite, în perioada 6 – 17 februarie, la Bistrița

 -  - 


În perioada 6 – 17 februarie, Institutul Oncologic ”Prof. Dr. Ion Chiricuţă” Cluj-Napoca, cu sprijinul autorităților sanitare din Bistrița-Năsăud, va derula o nouă campanie de testări gratuite în județ. 

O unitate mobilă de screening va ajunge la Bistrița și va fi amplasată la Centrul Medical de Evaluare și Promovare a Sănătății din Bistrița, strada Dobrogeanu Gherea, nr. 15 (la sediul Serviciului pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud).

Vor fi organizate atât activități de testare pentru cancerul de sân, cât și pentru cancerul de col uterin.

Screening-ul pentru cancerul de sân se adresează femeilor cu vârstă cuprinsă între 50 – 69 de ani, iar screening-ul pentru cancerul de col uterin se adresează femeilor cu vârstă cuprinsă între 24 – 64 de ani.

Mamografiile se fac doar în baza unei programări la numărul de telefon: 0758 621 395.

Testările sunt gratuite, campania fiind organizată în cadrul unui proiect derulat de Institutul Oncologic ”Prof. Dr. Ion Chiricuţă” Cluj-Napoca.

Proiectul intitulat “Fii responsabilă de sănătatea ta – programe regionale de prevenție, depistare precoce, diagnostic și tratament precoce al cancerului de sân – etapa IIʺ are o valoare de 38.255.781,03 lei și este cofinanțat din fondul social european, prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020 . Acesta se derulează pe o perioadă de 42 luni, cu începere din luna 28 iulie 2020 și până la 31 decembrie 2023.

Acesta este primul proiect de screening populațional organizat al cărui obiectiv este acela de a crește capacitatea instituțională a unei rețele de screening pentru cancerul de sân la nivel regional şi se adresează unui grup țintă constituit din 40.000 de femei, cu vârsta cuprinsă între 50-69 de ani, cu domiciliul în regiunile de dezvoltare Nord-Vest şi Vest.

În regiunea Nord-Vest, respectiv județele Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare, Sălaj, vor fi testate un număr de 27.000 de femei cuprinse în grupul țintă.

Vizualizări 1,546 

bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.