Managerul SJU Bistrița: ”Cred că în luna martie vom avea heliportul funcțional”

 -  -  11029


Heliportul amenajat pe terasa superioară a Spitalului Județean de Urgență Bistrița ar putea fi funcțional în primăvara acestui an, potrivit managerului unității medicale, Gabriel Lazany. Lucrările sunt finalizate aproape în totalitate, acum fiind în plină desfășurare procedura de obținere a avizelor necesare, aceasta desfășurându-se în trei etape.

”Din punct de vedere al lucrărilor, heliportul este finalizat în proporție de 98 la sută. Mai avem mici detalii de finețe. În paralel, noi am început partea birocratică, adică partea de autorizare a heliportului. Pentru autorizarea lui trebuie să parcurgem mai multe etape”, a explicat Gabriel Lazany în emisiunea ”Picătura de sănătate” de la postul local de televiziune AS-TV.

Potrivit managerului SJU Bistrița, prima etapă a fost demarată încă din luna noiembrie a anului trecut, când spitalul a depus la Direcția de Sănătate Publică o solicitare de includere a heliportului în structura Unității de Primiri Urgențe.

”Direcția de Sănătate Publică a avizat propunerea noastră și a trimis-o mai departe Ministerului Sănătății. În momentul de față, solicitarea se află la comisia interministerială. Acest aviz interministerial este necesar pentru că heliportul va fi funcțional în cadrul UPU și va fi operat prin UPU. Acum așteptăm acest aviz. Apoi urmează etapa a doua, de modificare a statului de funcții al spitalului, astfel încât să ne permită încadrarea de personal de specialitate care să deservească heliportul. Această etapă se va desfășura mult mai rapid, aprobările fiind în plan, date de către Consiliul Județean”, a mai spus Lazany.

Cea de-a treia etapă și ultima vizează obținerea autorizației de utilizare a heliportului, aceasta urmând să fie emisă de Autoritatea Aeronautică Civilă.

Și aici am demarat deja procedurile. Consiliul Județean a lansat procedura pentru achiziția unei cărți a heliportului, care cuprinde mai multe documentații, inclusiv cea necesară pentru Autoritatea Aeronautică. Noi mergem cu toate în paralel. Sper ca avizul interministerial și aprobarea Ministerului Sănătății să vină cât mai repede, de acesta depinzând celelalte etape”, a mai explicat Lazany.

Managerul SJU Bistrița speră că toate aceste etape vor fi parcurse până în primăvară și heliportul va fi funcțional în luna martie. ”Eu cred că undeva în luna martie vom avea heliportul funcțional”, a încheiat Lazany.

1 notes
154 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *