Managerul SJU Bistrița: ”Numărul pacienților confirmați COVID-19 este într-o permanentă creștere. În fiecare zi apar cazuri noi”

 -  -  2409

În fiecare zi, la nivelul județului Bistrița-Năsăud apar cazuri noi de infectare cu noul coronavirus, potrivit managerului Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Gabriel Lazany. În unitatea medicală de la Bistrița sunt internați în prezent 74 de pacienți, 6 dintre ei având forme mai grave de boală.

”La nivelul SJU Bistrița, pentru că eu vorbesc doar despre situația din această unitate medicală, numărul pacienților confirmați COVID-19 este într-o permanentă creștere. În fiecare zi apar cazuri noi, care depășesc numărul pacienților externați, deci este o situație a infectărilor pozitivă”, a declarat Gabriel Lazany, într-un interviu acordat PRO BN TV.

Sursa citată a mai precizat că, în acest moment, la SJU Bistrița sunt internați 74 de pacienți, din care 6 cu forme mai grave – internați în secția de Anestezie și Terapie Intensivă, 51 cu forme ușoare de boală și restul cu forme medii spre grave.

Pe lângă aceștia, încă 17 pacienți cu forme ușoare sunt internați la Spitalul Orășenesc Dr. George Trifon din Năsăud.

Gabriel Lazany a mai adăugat că, de la începutul epidemiei și până acum, la SJU Bistrița au fost internați 199 de pacienți, dintre aceștia 100 fiind declarați vindecați și externați din spital.

În ceea ce privește activitatea din spital, managerul unității medicale completează că aceasta se desfășoară în condiții normale.

Personalul nostru a început deja să se obișnuiască cu această stare de urgență, devine o rutină zilnică cu care, cel mai probabil, va trebui să ne obișnuim, pentru că acest virus cred că pe viitor va face parte din viața noastră și nu știu când vom putea spune că în sfârșit am scăpat”, a mai adăugat Lazany, în interviul acordat PRO BN TV.

Gabriel Lazany a subliniat că la nivelul SJU Bistrița nu au existat până acum probleme legate de lipsa echipamentelor medicale de protecție.

Publicată de PRO BN TV pe Miercuri, 6 mai 2020
0 notes
1534 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *