Managerul SJU Bistrița: ”Pentru a rupe lanțul de infectări ar trebui luată o măsură drastică și ar trebui închis tot timp de 14 zile”

 -  -  1370

Managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Gabriel Lazany, este de părere că autoritățile ar trebui să impună măsuri drastice pentru a încerca să limiteze răspândirea infecțiilor cu noul coronavirus. În opinia acestuia, un lockdown de două săptămâni ar ajuta mult.

În acest moment, cât încă mai avem lucrurile sub control, ar trebui luată o măsură drastică și, timp de 14 zilei, ar trebui închis tot pentru a încerca să rupem lanțul acesta de infectări care este tot mai mare. Nu îl vom elimina total, dar îl vom diminua în asemenea măsură încât iarăși să-l putem controla pentru o perioadă de 3-4-5 luni, după care lockdown din nou. Asta ar trebui să facem pentru că altceva nu avem ce face. (…) E un lucru care ar trebui făcut în mod obligatoriu”, a declarat Gabriel Lazany într-o emisiune la BEX TV.

Potrivit acestuia, și în alte țări s-a aplicat o astfel de măsură.

Și afară se practică acest lucru. Cel puțin în Marea Britanie au loc periodic astfel de lockdown-uri prin care își aduc gradul de infecțiozitate a bolii în parametri pe care îi pot ei gestiona. Asta trebuie să facem până când va apărea vaccinul și se va putea face o imunizare în masă a populației. Trebuie să încercăm să supraviețuim până atunci”, a mai spus el.

Astfel, în opinia managerului SJU Bistrița un lockdown ar reprezenta soluția pentru a scădea numărul de cazuri de COVID-19.

Din când în când trebuie să facem această rupere a lanțului de infectări ca să păstrăm între anumite limite numărul de pacienți infectați. Dacă ei spun că în două săptămâni este un ciclu de boală, atunci ar trebui închis totul timp de două săptămâni. Ar scădea numărul pacienților”, a mai completat Lazany.

Publicată de Bistrita Express pe Miercuri, 21 octombrie 2020
0 notes
495 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *