Managerul SJU Bistrița: ”Suntem într-un moment de respiro, dar pandemia nu a trecut”

 -  -  1199


Cu toate că situația epidemiologică se află pe un trend descendent, pandemia de COVID-19 nu a trecut și nu este exclusă posibilitatea unui noul val, este de părere managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Gabriel Lazany.

”Eu zic că pandemia încă nu s-a încheiat. Suntem într-un moment de respiro. Eu am zis încă de la început că pandemia va bate în retragere în septembrie 2022. Îmi mențin și în momentul de față acele afirmații. Cred că vom mai trece printr-un val al pandemiei, chiar dacă nu atât de sever. Valul trei a fost cel mai dificil de până acum. Forma de boală pe care o dezvoltau pacienții era mult mai gravă decât cea din primele două valuri, iar răspunsul la tratament a fost aproape inexistent. Vindecarea la fiecare pacient a depins foarte mult de sistemul lui imunitar”, a declarat Gabriel Lazany într-un interviu acordat Pro Politica.

Managerul SJU Bistrița afirmă că ”vaccinul își face datoria” și acest lucru se vede și sistemul sanitar.

”În România, rata de infectare a personalului vaccinat este undeva la 0,5 la sută, deci foarte-foarte mic. Pentru Spitalul Județean, rata de infectare a personalului vaccinat este de zero. Nu am avut niciun angajat infectat după administrarea celei de-a doua doze de vaccin”, a adăugat Lazany.

În ceea ce privește situația pandemică din SJU Bistrița, managerul unității medicale spune că aceasta este mult mai calmă.

”Din punct de vedere al pandemiei, pot spune că trecem printr-o perioadă foarte favorabilă pentru Spitalul Județean. Numărul de pacienți a scăzut în ultima perioadă în mod constant. În momentul de față, în Secția de COVID-19 avem 59 de locuri libere, iar în Terapie Intensivă avem doar două paturi ocupate cu pacienți confirmați COVID-19. Cred că nu am avut o situație atât de favorabilă de la începutul pandemiei și până acum. Lucrurile merg spre bine”, a mai precizat sursa citată.

Gabriel Lazany consideră că la situația actuală s-a ajuns și datorită numărului de persoane care au fost imunizate prin vaccinare, dar și a celor care au trecut deja prin boală.

0 notes
324 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *