Manevra PSD-istă e cu RISC pentru cei de la ALDE! Cine trece la PSD și-ar putea pierde mandatele de primari sau consilieri locali. Șefii de la ALDE din București spun că fuziunea-i NULĂ!

 -  -  5


PSD-iștii Bogdan Ivan și Daniel Suciu au anunțat azi fuziunea prin absorbție cu ALDE, la nivelul județului Bistrița Năsăud. Astfel,  5 primari , 4 viceprimari si 52 de consilieri locali ar urma să semneze adeziune la PSD.

ALDE Bistrița – Năsăud ar vrea cu PSD-ul lui Radu Moldovan. Au votat „pentru”!

Din cei 61 de aleși locali, dintre care 5 primari, 4 viceprimari, un vicepreședinte la Consiliul Județean și 52 de consilieri locali, 51 au votat pentru această fuziune. (…) În urma acestei decizii, astăzi, alături de partenerii noștri de la PSD dorim să încheiem acest protocol pentru fuziune și să punctăm încă o dată buna relație pe care o avem de peste 10 ani. Prin această fuziune ne dorim ca ALDE să aducă plus valoare organizației județene PSD Bistrița-Năsăud”, a spus Nicolae Popescu, președintele ALDE BN, prezent la semnarea protocolului.

Bogdan Ivan zice că-i OK iar filialele au autonomie locală și pot fuziona cu cine vor, ca Alianța de la locale din 2020!

Statutul celor 2 partide permite ca din punct de vedere legal să fie încheiat acest protocol, fără a se pune în calcul pierderea mandatelor aleșilor locali. Nu ne apucam să facem un protocol de fuziune între cele 2 organizații județene fără să avem bază legală . Există acea autonomie a organizațiilor locale de a determina modul  în care decid să funcționze sau decid să se alieze sau în ce alianță să intre. Și la fel ca și în 2020, protocolul de alianță ectorală a fost semnat tot de  președinții organizațiilor județene: domnul Radu Molodvan, respectiv președinți Pro Romania, ALDE și UDMR. Deci, suntem în aceeași paradigmă a declarat Bogdan Ivan.

Conducerea ALDE anunță pe facebook : filialele NU au personalitate juridică, prin urmare nu pot realiza fuziuni la nivel local!

Referitor la anunțul privind „fuziunea” anunțată între filialele ALDE Bistrița-Năsăud și PSD Bistrița-Năsăud, facem următoarele precizări:

Acțiunea întreprinsă de cele 2 filiale este în afara legii. În conformitate cu Legea partidelor politice, dar având în vedere și Statutul ALDE, fuziuni se pot realiza doar la nivelul partidelor politice, nu al filialelor.

Acest demers al colegilor din ALDE Bistrița-Năsăud, alături de cei din PSD Bistrița-Năsăud, este nul, deoarece filialele nu au personalitate juridică, prin urmare nu pot realiza fuziuni la nivel local.

Orice acțiuni politice în afara hotărârilor forurilor de conducere ale ALDE sunt lipsite de legitimitate și sunt declarate de drept nule.

0 notes
0 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.