Ultimele noutati

Tibi Ușeriu își povestește viața într-o carte… de povestit nepoților: “cea mai grea perioadă din viață a fost când era să mor în tir de arme, când mă împușcam ca un nebun pe străzi cu Poliția, când eram nimerit de 4 gloanțe în vestă! “

Tibi Ușeriu a scris o carte despre viața sa și perioadele în care se lupta cu proprii demoni. “27 de pași” este titlul aceste cărți scrisă de maratonistul care a câștigat una dintre cele mai dure competiții din lume, maratonul Ultra 6633 din zona Cercului Polar. Anul acesta, Ușeriu îți va apăra titlul câștigat și va participa din nou la maratonul extrem. Dar până atunci, Ușeriu își lansează cartea autobiografică.

Viață de “bagabond”, cu 23 de ani condamnare!

d5Conform celor scrise de pressone.ro, în urmă cu mai bine de 20 de ani, Tibi era supranumit “Românul”. “Americanul” și “Germanul” completau o echipă de jefuitori profesioniști, înarmați până-n dinți. Banda lor a spart magazine de bijuterii în Austria şi a executat hold-up-uri, în Germania, asupra unor maşini care transportau casete cu bani.După două evadări spectaculoase și o lungă prezenţă în topurile Interpolului, lui Tibi i s-a înfundat.

S-a ales cu o condamnare de 23 de ani pentru mai multe jafuri și tentativă de omor. Cu doi ani mai puțin decât vârsta pe care o avea atunci, 25 de ani. A petrecut ani de zile în regim de securitate de gradul I, singur în celulă. Mai mult ghicea decât vedea un petec de cer, dincolo de plasa de sârmă care acoperea curtea destinată plimbării zilnice.

“… tâlhar la drumul mare, furând de la bogați, ca Robin Hood! “

e1“În doar 35 de ani, am trăit multe vieți disparate: copil bolnăvicios terorizat de un tată violent, slugă dată vara pe brânză, adolescent dezorientat visând să ajungă șofer de tir ca să poată fugi de toți, porcar în armata română, sub comanda unui locotenent diliu, azilant politic în Berlin, holbându-se în vitrine fără un ban în buzunar, bucătar și pizzar într-un restaurant italian, muncit până la extenuare, martor într-o galerie de alba-neagra din Gran Canaria, bodyguard în familia unui mafiot sârb, tâlhar la drumul mare, furând de la bogați, ca Robin Hood, dar nu ca să dau la săraci, fugar prin toată Europa, evadat din două pușcării și, în cele din urmă, client al unui «stabiliment de lux», din care nimeni nu a reușit să se furișeze în toată istoria lui de 100 de ani.

Am trăit, pe rând, aceste vieţi diferite într-una singură. Iar cu fiecare viaţă nouă, încercam să o uit pe cea dinainte. Sau, cel puţin, încercam să nu mi-o amintesc. E ca şi cum ai fereca într-un seif ceva nepreţuit, dar periculos, de care ai vrea să scapi, barem pentru o vreme. Am închis la un loc copilul, școlarul, sluga, adolescentul, boxerul, alpinistul și spărgătorul. Vreme de 10 ani, am pus cheia bine. Am închis ușa seifului și, odată cu ea, toată tinerețea mea. Avea să aștepte mult și bine până când un tip ușor obosit și complet confuz, aflat pe la jumătatea vieții, o deschidea iar”

 

Cartea vieții lui Ușeriu se lansează la Bistrița!

e8

Lansarea cărții autobiografice intitulată “27 de pași” va avea loc și la Bistrița:

22 februarie 2017, Bistriţa, Hotel Metropolis, Str. Parcului nr. 19, ora 19:00
23 februarie 2017, Cluj Napoca, Sala de Conferinte din cadrul The Office (parter), B-dul 21 Decembrie 1989 nr. 77, ora 19.00.

E o carte pe cât de dură, pe atât de necesară. E o poveste tranşantă despre vieţi suprapuse, abuz, nebunie, ispăşire şi răscumpărare. Nu în ultimul rând, este o carte despre care este preţul alergării până la capăt.Vă aştept la lansare în 22 februarie la Bistriţa (Metropolis) şi în 23 la Cluj (The Office).

Comandă cartea on-line
Comentarii

Caricatură

Ziar de Bistrita