Eveniment

Marți începe recenzarea pe teren a populației

 -  - 


Institutul Naţional de Statistică (INS) începe, pe 31 mai 2022, etapa de colectare a datelor de recensământ prin deplasarea recenzorilor la adresele de reședință obișnuită a populației care nu s-a autorecenzat online în perioada 14 martie – 27 mai 2022. Vor fi vizitate și gospodăriile populației care nu au finalizat corect și complet chestionarele de recensământ.

Etapa de recenzare pe teren se va desfășura în perioada 31 mai – 17 iulie. În această etapă, colectarea datelor de recensământ se va realiza prin interviu față-în-față, numai cu ajutorul tabletelor, chestionarul de recensământ fiind identic cu cel din etapa de autorecenzare.

Se vor colecta date de la toate persoanele, indiferent de cetăţenie, care la momentul de referinţă al recensământului aveau reşedinţa obişnuită în România (la 1 decembrie 2021, locuiau pe teritoriul României pentru o perioadă de cel puţin 12 luni). Momentul de referinţă al recensământului este ora ’00:00′ din ziua de 1 Decembrie 2021, iar datele colectate trebuie să reprezinte situaţia la acel moment”, precizează INS.

Recenzarea prin interviu față în față este ultima etapă a colectării datelor de la populație pentru
Recensământul Populației și Locuințelor (RPL2021) și este obligatorie. Persoanele care vor refuza recenzarea riscă o amendă cuprinsă între 1.000 și 3.000 lei, iar pentru persoanele care împiedică accesul în ansambluri rezidențiale sunt prevăzute amenzi între 1.500 și 5.000 lei.

Institutul Național de Statistică împreună cu primăriile și autoritățile locale din întreaga țară au pregătit un număr de 20.000 de recenzori de teren pentru această acțiune. Aceștia vor putea fi ușor de identificat în baza unei legitimații emise de Comisia Centrală pentru Recensământul Populației și Locuințelor.

RPL2021 este primul recensământ din România organizat integral în format digital. Întregul proces al
colectării datelor se desfășoară cu asigurarea confidențialității și protecției depline a informațiilor.
România se află la al treisprezecelea recensământ din istorie și al patrulea după Revoluția din 1989.

110 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.