Marţi, vreme instabilă în toată țara; alertă de caniculă de miercuri până duminică

 -  -  1009


Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o informare de instabilitate atmosferică, valabilă la nivelul întregii ţări pe parcursul zilei de marți, precum și oinformare de caniculă, ce vizează îndeosebi zone din vest, sud-vest şi sud, până duminică.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 06 iulie, ora 10:00 – 06 iulie, ora 21:00, ”local în estul, sud-estul şi parţial în centrul ţării vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată şi se va manifesta prin averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului şi condiţii de grindină. În intervale scurte de timp cantităţile de apă vor depăşi pe alocuri 20 – 30 l/mp”.

De asemenea, în intervalul 7 – 11 iulie, va fi în vigoare o informare de căldură şi disconfort termic. ”Valul de căldură se va intensifica în regiunile vestice şi sud-vestice, unde va fi caniculă şi disconfort termic accentuat. În restul teritoriului vremea va fi călduroasă, iar disconfortul termic va fi în creştere, îndeosebi în sud”, mai precizează ANM.

0 notes
134 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *