Masca – obligatorie în spațiile publice deschise în toate județele cu rata de infectare mai mare de 1,5 la mia de locuitori

 -  -  1003


Masca ar putea deveni obligatorie în spațiile deschise în toate județele cu rata de infectare mai mare de 1,5 la mia de locuiori, a anunțat luni seară premierul Ludovic Orban.

Potrivit premierului, Comitetul Național pentru Situații de Urgență va analiza propunerea de introducere a obligativității purtării măștii și în spațiile deschise pentru toate judetele cu rata de peste 1,5 la mie, urmând să adopte o decizie în acest sens în ședința din această săptămână.

”Va fi o propunere a CNSU, care trebuie transpusă în Hotărâre de Guvern și cel mai probabil va fi adoptată joi, când va fi ședință de guvern (…) Portul măştii reprezintă una dintre cele mai eficiente metode de protecţie împotriva virusului şi deja de la 1,5 la mie trebuie să luăm această măsură pentru prevenirea răspândirii virusului”, a declarat prim-ministrul Orban.

De asemenea, în ședința CNSU va fi actualizată și lista cu țările pentru care este impusă carantina la revenirea în România.

Potrivit datelor prezentate de Grupul de Comunicate Strategică, la data de 2 noiembrie, situația din țară se prezenta în felul următor:

0 notes
128 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *