Șeful de la “mascați” îi dă replica lui Râpaș. Teodor Harpa a luat 10 la examen: “NU e normal ca un agent să denigreze un întreg Inspectorat. Am mulți colegi profesioniști care-și fac datoria! Iar înainte de toate, noi suntem în slujba cetățeanului NU trebuie să ne dăm în spectacol la televizor! “

 -  -  31624


Tiberiu Harpa este șeful mascaților din Bistrița (Serviciul pentru Acțiuni Speciale) și a luat 10 la examenul susținut pentru ocuparea acestei funcții. Harpa este absolvent de Academie și șeful SNPPC (Sindicatul Național al Polițiștilor din România), iar inițial a fost șeful Poliției Rurale din județ.

Tiberiu Harpa –  din șef la poliția Rurală e șef la mascații din Bistrița. A luat 10 la concurs, dar Râpaș sugerează BLATURI!

Florian Râpaș s-a dus la B1 TV și a făcut o serie de afirmații la adresa șefului de la mascați.

Harpa a devenit șef la mascați, iar la concursul susținut pentru acest post a luat nota 10. Florian Râpaș e suspicios în privina concursului și e nervos că nu a făcut parte din comisia de concurs, în calitate de șef de sindidicat.

“Anul trecut, am fost solicitați, ca toate sindicatele din cadrul IPJ să fie observatori la anumite concursuri. Anul ăsta, în acest concurs, din comisie au făcut parte domnul comisar-șef Andreica Paul care am înțeles că vă e naș și domnul Moldovan Dumitru tot în relație de cumetrie… de ce NU am fost chemat domnule Harpa să fac parte din comisie, ca observator?” – a comentat Râpaș!

Tiberiu Harpa a declarat în direct că Râpaș NU are informațiile corecte și că NU e în nicio relație de rudenie cu Paul Andreica.

Harpa iese la ATAC și spune că s-a FILMAT concursul pentru șef la mascați! Au fost 33 de sutimi diferență, dar locul II nu a făcut contestație!

Nervos pe afirmațiile agentului Florian Râpaș, șeful de la mascați a contactat redacția Ziar de Bistrița și a transmis câteva replici.

Harpa a candidat pentru funcția de șef la Serviciul pentru Acțiuni Speciale  și a îndeplinit toate condițiile cerute. La concurs au mai participat încă 2 polițiști, dar Harpa a fost cel mai bine pregătit și a luat nota maximă. Examenul a fost filmat și polițistul de pe locul 2 NU a făcut contestație, deși a luat 9.67.

foto: Tiberiu Harpa

Cum s-a desfășurat concursul de șef la MASCAȚI!

“Concursul pentru funcția de șef la Serviciul pentru Acțiuni Speciale a fost FILMAT. Din comisie au făcut parte reprezentanți ai Corpului Național a Polițiștilor, un reprezentant al Direcției de profil și mai mulți ofițeri. Domnul Râpaș NU a făcut nicio solicitare pentru a participa la acest concurs, în calitate de observator, pentru că NU putea participa deoarece NU e ofițer, e doar agent venit din Iași la Bistrița! Concursul s-a adresat doar ofițerilor și a fost filmat, deci există probe video. Orice polițist care îndeplinea condițiile putea participa… Au fost 3 candidați și totul a fost transparent… Eu sunt ofițer și am învățat 6 luni pentru acest examen și vine unul ca Râpaș, care e doar agent și face afirmații mincinoase. În primul rând Paul Andreica nu îmi este naș, iar Călin Moldovan NU a fost membru al comisiei. Eu respect toți polițiștii care-și fac treaba, dar adevărul trebuie spus!” – a declarat Harpa.

Când era șef la Poliția Rurală, Harpa zice că s-a luptat cu mafia lemnului pe Bârgaie și e polițistul care are cele mai multe arestări ! Hoții i-au incendiat o mașină!

Harpa susține că a avut cei mai mulți arestați privind infracțiunile silvice, când era șef la secția a 2-a din Prundu Bârgăului!
Tiberiu Harpa a fost deranjat de afirmațiile din emisiunea de la B1 TV, când moderatorul Tudor Barbu a făcut afirmații referitor la mafia lemnului. Acesta susține că a fost unul dintre polițiștii care au luptat cu hoții de lemne de pe zona Bârgăului și a avut o serie de realizări în acest sens: percheziții la oameni cu influență (inclusiv primari), hoți arestați, dosare finalizate. Hoții de lemne i-au dat foc unei mașini personale și s-a pus preț pe capul lui, la un moment dat, lucru care a apărut și în presa locală.

” Râpaș este coleg de-al nostru și ne deranjează afirmațiile lui și de aceea îl rog să aducă probe care să susțină cele afirmate de el. În emisiune s-a vorbit de mafia lemnului și de polițiști corupți… Păi , eu am cele mai multe dosare finalizate pe furt de lemne, am făcut arestări…. Am dus o bătălie continuă cu hoții de pe Valea Bârgăului…și puteți verifica asta… mi-au incendiat o mașină și am fost amenințat… dar NU asta e problema eu mi-am asumat toate acestea și a continuat să lupt cu ei… Sunt statistici, date oficiale care arată ce am făcut eu în cariera mea. “ – a completat Teodor Harpa.

Despre Râpaș, agentul venit din Iași să facă ordine la Bistrița!

Florian Râpaș e polițist în cadrul Inspectoratului de Poliție BN și liderul Sindicatul Național al Agenților de Poliție, filiala BN. Râpaș se află în conflict cu conducerea Inspectoratului și face acuze grave la adresa liderilor instituției.

Florian Râpaș duce o luptă cu sistemul din IPJ BN, este permanent în gardă și susține că are probe cu care poate arunca-n aer Inspectoratul: corupție, blaturi cu interlopii, hărțuire sexuală – toate acestea sunt fapte pe care Râpaș spune că le va demonstra.

Râpaș a apărut în spațiul public cu un incident mai puțin obișnuit. O mașină a fost acroșată într-un  sens giratoriu și IPJ-ul a schimbat vinovatul, peste noapte. S-a dovedit că la volan se afla Florian Râpaș, care a intrat regulamentar în sens și a acroșat o mașină roșie care i-a tăiat calea. Inițial doamna care conducea mașina roșie a fost găsită vinovată, iar ulterior IPJ-ul s-a sucit și a transmis printr-un comunicat că șoferul ar fi vinovat, deoarece circula cu viteză excesivă.

În calitate de lider al SNPPC, Harpa susține că va fi primul care i se va alătura lui Râpaș , cu o condiție: să demonstreze abuzurile din I.P.J! Până atunci, însă șeful de la mascați consideră că atitudinea lui Râpaș aduce prejudicii de imagine Inspectoratului de Poliție și polițiștilor profesioniști care își desfășoară activitatea…

“Și eu sunt lider de sindicat și apăr drepturile tuturor colegilor mei! Dar NU putem generaliza problemele … acolo unde s-au făcut abuzuri trebuie intervenit… sunt proceduri, ne adresăm instanțelor, prezentăm probe. orice sindicat are metode clare. Domnul Râpaș duce o luptă în nume propriu și NU aduce probe pentru nimic. Sunt curios pe cine a mai reprezentat dânsul și ce cazuri de abuz a mai avut de apărat, în afară de cazul lui.. “ – a spus Harpa.

Atât Florian Râpaș cât și Teodor Râpaș sunt lideri de sindicat, dar au opinii diferite în ceea ce privește activitatea echipei manageriale.Ofițerul Tiberiu Harpa a ieșit în față să-i dea replica lui Râpaș, agentul venit din Iași la Bistrița. Harpa susține că în IPJ sunt mulți profesioniști, iar Râpaș NU face decât să-și denigreze colegii fără să dețină probe.

foto: Ovidiu Lupșa

foto: Ioan Moldovan

Scandalul polițiștilor persistă și periodic Râpaș lansează câte-o torpilă mediatică prin care vrea să lovească-n șefii MARI: Ovidiu Lupșa (șeful IPJ BN) și comisarul Moldovan (șeful Poliției Municipale)… dar se pare că aceste ieșiri publice  afectează imaginea  Inspectoratului Județean și implicit eforturile unor profesioniști care NU sunt de acord cu teoriile lui Râpaș privind abuzurile, corupția și hărțuirea sexuală din instituție… scenarii greu de probat dar care alimentează “gruparea din umbră” care a existat de fiecare dată când au avut loc atacuri la vârf…

3 notes
749 views
bookmark icon

3 thoughts on “Șeful de la “mascați” îi dă replica lui Râpaș. Teodor Harpa a luat 10 la examen: “NU e normal ca un agent să denigreze un întreg Inspectorat. Am mulți colegi profesioniști care-și fac datoria! Iar înainte de toate, noi suntem în slujba cetățeanului NU trebuie să ne dăm în spectacol la televizor! “

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *