Mașina Google Street View e prin Bistrița! Pietonii o salută din mers și speră la o poză pe harta actualizată!

 -  -  2260


Un autoturism marca Opel Astra se află-n acțiune prin Bistrița. Mașina este dotată cu camere de luat vederi și fotografiază străzile din municipiu, în cadrul programului Google Street View. O astfel de acțiune a mai avut loc în 2012, iar acum harta străzilor din oraș va fi actualizată. Mașina marca Opel Astra este salutată de pietonii din trafic, care speră să poată fi văzuți ulterior pe hărțile on-line ale orașelor.

 

Au camere performante, care filmează la 360 de grade!

Maşinile Google Street View  utilizează cea mai recentă versiune de cameră pentru imagini la 360o. Noua tehnologie de fotografiere utilizată de maşinile Google permite realizarea unor imagini mai precise şi de calitate.

Ultima șmecherie: Google plătește pietonii ca să obțină imagini din zonele unde mașinile NU pot intra!

Alături de maşini, echipele Street View vor avea la dispoziţie pentru preluarea de imagini şi dispozitivul trekker. Acesta va fi folosit în 31 de oraşe din România, pentru fotografierea trotuarelor, zonelor pietonale, parcurilor şi altor obiective publice unde maşinile nu au acces.

Lista oraşelor unde va fi folosit trekker-ul: Bucureşti, Iaşi, Cluj-Napoca, Timişoara, Craiova, Constanţa, Galaţi, Braşov, Ploieşti, Brăila, Oradea, Bacău, Arad, Piteşti, Sibiu, Târgu-Mureş, Baia Mare, Buzău, Botoşani, Satu Mare, Râmnicu Vâlcea, Suceava, Piatra Neamţ, Drobeta-Turnu Severin, Târgu Jiu, Tulcea, Târgovişte, Bistriţa, Reşiţa, Slatina, Focşani. Trekker-ul este dus în spate de un operator, iar camera fotografiază automat în timp ce acesta merge.

Street View este un serviciu popular oferit de Google Maps, în prezent fiind disponibil în mai mult de 85 de ţări de pe tot mapamondul, inclusiv în Arctica şi Antarctica.

În Street View, oamenii pot vedea imagini de 360° din numeroase locuri ale lumii, fie şosele, oraşe, monumente istorice, repere culturale, natura sălbatică. Serviciul este disponibil şi în Google Earth şi aplicaţia Google Maps pentru telefoanele mobile.

0 notes
1385 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *