Măsuri adoptate de Spitalul Județean de Urgență Bistrița în contextul numărului mare al cazurilor de gripă. Programul de vizită, redus, iar accesul e interzis în unele secții

 -  -  3387


Având în vedere numărul mare al cazurilor de gripă la nivel național, ca urmare a recomandărilor făcute de către Ministerul Sănătății și medicul epidemiolog al spitalului, au fost luate următoarele măsuri:

  • reducerea programului de vizitare a pacienților în secțiile cu regim normal;
  • interzicerea accesului în secțiile cu risc” informează managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița.

În secțiile de Obstetrică, ATI, Nou Născuți, Boli Infecțioase și TBC, accesul vizitatorilor este interzis.  În restul secțiilor, în ceea ce privește programul de vizitare a pacienților acesta va fi între orele 15:00 – 18:00 de luni până vineri, iar în weekend între orele 10:00 – 16:00.

Așadar, aceste măsuri au fost luate în contextul în care la nivel național, 22 de persoane și-au pierdut viața din cauza gripei. Doar ieri, s-au înregistrat patru decese în România.

În ceea ce privește județul Bistrița-Năsăud, în acest sezon rece au fost raportate 30 de cazuri de gripă, 20 dintre acestea fiind înregistrate în ultima perioadă potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud. Niciunul dintre acestea nu s-a soldat cu decese.

Totuși, au existat două persoane care și-au pierdut viața, dar din cauza pneumoniei. Cel mai recent caz a fost înregistrat în săptămâna 29 ianuarie – 4 februarie, când un bărbat de 59 ani din comuna Uriu, internat la Spitalul de Urgenţă Judeţean Bistriţa cu diagnosticul pneumonie, a decedat. În această perioadă, în județ au fost diagnosticate 347 de astfel de cazuri, cu 40% mai multe decât în săptămâna precedentă.

De asemenea, s-a înregistrat şi o creştere a numărului de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare, numărul acestora ajungând la peste 3.200 de îmbolnăviri, cu 36 de internări. Peste o sută de bistrițeni au avut nevoie de internare pentru că au prezentat forme mai grave ale acestor boli.

Direcția de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud a primit, anul trecut, 10.229 de doze de vaccin antigripal, care au fost distribuite medicilor de familie, pentru vaccinarea populației.

3 bookmark
0 notes
112 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.