Măsuri SPECIALE pentru firmele care au peste 100 de angajați! Patronii trebuie să gândească un nou program de lucru, pentru evitarea aglomerării în autobuse!

Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență s-a întrunit în ședință de urgență și a COMPLETAT măsurile de prevenire a infecțiilor cu Coronavirus!

În urma ședinței de astăzi, Comitetul Național pentru Situații Speciale recomandă DECALĂREA de către entitățile private, inclusiv operatorii economici cu un număr de peste 99 de angajați, a programului de lucru pentru personalul care se deplasează cu mijloacele de transport în comun.

Recomandare se aplică la nivelul municipiului București și a municipiilor reședință de județ, începând de mâine 12 martie , până în 31 martie, cu posibiliate de prelungire.

„Recomandarea prevede că programul de începere să fie stabilit în 3 intervale orare: de exemplu: o parte din personal să înceapă lucrul la ora 8, o parte la ora 9, o parte la ora 10. Plecarea să fie decalată la 3 ore. Acest lucru va ajuta la reducerea aglomerării transportului public și va reduce riscul de transmitere a unor infecții.” – a transmis Raed Arafat.

Instituțiile publice, OBLIGATE să-și DECALEZE programul de lucru! Pentru mediul privat e doar o RECOMANDARE! Deocamdată!

 

„Pentru instituțiile publice, decalarea programului este OBLIGATORIE, în aceleași condții menționate mai sus: în perioada 12-31 martie 2020 , cu posibilitatea de prelungire . Institițile publice care NU pot aplica aceste reguli vor identifica soluții alternative pentru utilizarea de către angajați a mijloacelor de transport în comun în perioadele aglomerate. Vorbim de instituții cu caracter operativ, instituții care au ture de intervenție pentru urgențe și-atunci ei trebuie să se adapteze și să găsească o modalitate. Deci: pentru sectorul privat este o recomadnare, pentru sectorul public est obligatoriu începând din acastă săptămână . ” – a transmis Arafat.

La nivelul județului, cei mai mari angajatori sunt :

Leoni – 5.000 de angajați, majoritatea fac naveta cu autobusele.
Raal – 2.500 de angajați
Comelf – 850 de angajați
ROMBAT – 750 de angajați
Ital Textil Sărata – 500 de angajați .

Patronilor din Bistrița li s-a RECOMANDAT să ia aceste măsuri și deocamdată NU li se impune să DECALEZE programul de lucru al angajaților!