Măsuri SPECIALE pentru firmele care au peste 100 de angajați! Patronii trebuie să gândească un nou program de lucru, pentru evitarea aglomerării în autobuse!

 -  -  3714


Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență s-a întrunit în ședință de urgență și a COMPLETAT măsurile de prevenire a infecțiilor cu Coronavirus!

În urma ședinței de astăzi, Comitetul Național pentru Situații Speciale recomandă DECALĂREA de către entitățile private, inclusiv operatorii economici cu un număr de peste 99 de angajați, a programului de lucru pentru personalul care se deplasează cu mijloacele de transport în comun.

Recomandare se aplică la nivelul municipiului București și a municipiilor reședință de județ, începând de mâine 12 martie , până în 31 martie, cu posibiliate de prelungire.

“Recomandarea prevede că programul de începere să fie stabilit în 3 intervale orare: de exemplu: o parte din personal să înceapă lucrul la ora 8, o parte la ora 9, o parte la ora 10. Plecarea să fie decalată la 3 ore. Acest lucru va ajuta la reducerea aglomerării transportului public și va reduce riscul de transmitere a unor infecții.” – a transmis Raed Arafat.

Instituțiile publice, OBLIGATE să-și DECALEZE programul de lucru! Pentru mediul privat e doar o RECOMANDARE! Deocamdată!

 

“Pentru instituțiile publice, decalarea programului este OBLIGATORIE, în aceleași condții menționate mai sus: în perioada 12-31 martie 2020 , cu posibilitatea de prelungire . Institițile publice care NU pot aplica aceste reguli vor identifica soluții alternative pentru utilizarea de către angajați a mijloacelor de transport în comun în perioadele aglomerate. Vorbim de instituții cu caracter operativ, instituții care au ture de intervenție pentru urgențe și-atunci ei trebuie să se adapteze și să găsească o modalitate. Deci: pentru sectorul privat este o recomadnare, pentru sectorul public est obligatoriu începând din acastă săptămână . ” – a transmis Arafat.

La nivelul județului, cei mai mari angajatori sunt :

Leoni – 5.000 de angajați, majoritatea fac naveta cu autobusele.
Raal – 2.500 de angajați
Comelf – 850 de angajați
ROMBAT – 750 de angajați
Ital Textil Sărata – 500 de angajați .

Patronilor din Bistrița li s-a RECOMANDAT să ia aceste măsuri și deocamdată NU li se impune să DECALEZE programul de lucru al angajaților! 

0 notes
2839 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *