Medicii de familie nu sunt dispuși să facă gărzi la spital. Președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud cere încă o întâlnire cu ei. ”Mai încercăm o dată!”

 -  -  11348


Medicii de familie din județul Bistrița-Năsăud nu sunt dispuși să facă gărzi la Spitalul Județean de Urgență Bistrița, cu toate că ar fi plătiți ”foarte bine”, spune managerul unității medicale, care a completat că deși a purtat discuții pe această temă cu medicii nu s-a ajuns la niciun numitor comun. Președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, este de părere că trebuie insitat, motiv pentru care a spus că va fi organizată o nouă discuție pe această temă. 

Multe dintre cazurile care se prezintă la Unitatea de Primiri Urgențe nu sunt urgențe medicale și, în aceste condiții, conducerea unității medicale a declarat în nenumărate rânduri că soluția pentru degrevarea situației de la UPU ar fi ca medicii de familie să dubleze linia de gardă. Însă medicii nu și-au arătat disponibilitatea față de această propunere, cu toate că autoritățile locale încearcă să îi convingă să asigure astfel de servicii.

”Noi ne dorim foarte tare o colaborare cu medicii de familie. Suntem dispuși să avem contractele de colaborare, să le dăm suplimentele care se dau pentru gardă și să le asigurăm spațiul necesar în cadrul Unității de Primiri Urgențe ca ei să își poată desfășura activitatea de permanență acolo. Au fost câteva discuții exploratorii și îl rog pe domnul director să facem încă o întâlnire cu Colegiul Medicilor de Familie și cu conducerea și să avem o nouă discuție pe acest subiect. (…) Vizavi de medicii de familie avem toată deschiderea și toată disponibilitatea să găsim soluții care să fie și în interesul lor, dar în mod special al pacienților. Ne vom face timp să stăm de vorbă cu ei în perioada următoare”, a spus Emil Radu Moldovan.

În completare, managerul SJU Bistrița, Gabriel Lazany, a adăugat: ”Noi vrem integrarea conform legii a medicilor de familie în linia de gardă din UPU a spitalului. Deci ei să vină cu contract de timp parțial pentru gărzi, să lucreze în linia de gardă a spitalului și să preia cazurile de cod alb și albastru care în mod normal s-ar preta pentru medicina de familie. Deci dacă pacienții, din diferite motive, nu se duc către medicina de familie, vrem să aducem medicii de familie la ei, dar trebuie să găsim deschiderea aceasta din partea lor. Mai mult decât atât, ei vor fi plătiți la tarifele de linie de gardă de UPU, deci vor fi plătiți foarte bine. Nu știu de ce au astfel de ezitări. Am fost la mai multe întâlniri cu ei, din păcate nu am primit niciun răspuns afirmativ”. 

În legătură cu acest lucru, președintele CJ Bistrița-Năsăud a completat: ”Mai încercăm o dată. Încercarea moarte n-are!”. 

1 notes
473 views
bookmark icon

One thought on “Medicii de familie nu sunt dispuși să facă gărzi la spital. Președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud cere încă o întâlnire cu ei. ”Mai încercăm o dată!”

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *