Medicii de familie susțin procesul de vaccinare împotriva COVID-19, dar vor un tarif ”echitabil, calculat transparent” pentru vaccinarea anti-COVID

 -  -  1038


Societatea Naţională de Medicina Familiei (SNMF) a anunțat că susţine procesul de vaccinare împotriva COVID-19, însă afirmă că imunizarea prin intermediul cabinetelor medicilor de familie necesită ”ajustarea suportului legislativ pentru a asigura flexibilitate”. De asemenea, medicii de familie vor un tarif ”echitabil, calculat transparent” pentru vaccinarea anti-COVID.

”Societatea Naţională de Medicina Familiei (SNMF), cu sprijinul Grupului de vaccinologie al SNMF, grup cu preocupare consacrata pentru PROMOVAREA VACCINÃRII în România, reafirma ca vaccinarea este cea mai buna soluţie, accesibila în prezent, pentru a reveni la normalitate. În acest context consideram important sa va informam cu privire la aspectele esenţiale, menite sa asigure succesul etapei de extindere a procesului de vaccinare împotriva COVID-19, etapa care urmeaza sa se desfaşoare în cabinetele medicilor de familie”, se arată într-un comunicat de presă al SNMF.

Sursa citată precizează că sunt doua paliere clar conturate care necesită ajustare în acest moment: comunicarea publică și implicarea directă a medicilor de familie.

Potricit SNMF, în ceea ce privește campania de comunicare publică și educație despre vaccin și vaccinare anti-COVID-19 trebuie:

  • să folosească efectiv cât mai multe resurse disponibile şi să fie diversificată;
  • să explice pe înţelesul fiecărui cetăţean importanţa vaccinării RAPIDE şi MASIVE a populaţiei;
  • să adapteze mesajele la nevoile identificate de corpul medical şi la solicitările pacienţilor noştri. Aceste nevoi se conturează clar prin simpla urmărire a listelor de aşteptare din platforma ROVACCINARE, liste care indica evident şi clar tipurile de vaccinuri acceptate în prezent;
  • să promoveze încrederea în toate vaccinurile pe care statul le pune la dispoziţie pentru imunizare, fără a încerca impunerea unui anumit vaccin. O astfel de impunere va determina o reacţie de respingere în masă, greu de remediat în timp.

Referitor la vaccinarea în cabinetele medicilor de familie, SNMF precizează că acest proces necesită ajustarea suportului legislativ pentru a asigura flexibilitate:

  • reprezentanţii legali sunt cei capabili să decidă cum se va desfăşura optim procesul de vaccinare în cabinet, în funcţie de organizarea existentă, pentru a nu perturba activitatea curentă şi a evita pierderea inutilă a dozelor de vaccin;
  • distribuţia vaccinului la cabinet;
  • asigurarea logisticii necesare;
  • simplificarea sistemului de contractare, programare şi raportare;
  • stabilirea unui tarif echitabil, calculat transparent.

Reafirmăm disponibilitatea medicilor de familie pentru implicare directa în procesul de vaccinare în calitate de medici care, până în prezent, au fost şi sunt principalii vaccinatori în România”, se mai arată în comunicatul SNMF.

0 notes
163 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *