Medicii din centrele de evaluare vor putea prescrie medicație antivirală; Favipiravir va putea fi eliberat, în viitor, în farmaciile cu circuit deschis

 -  -  1039


Ministerul Sănătăţii a anunţat, vineri, că a modificat Protocolul de tratament al infecţiei cu virusul SARS-CoV-2.

Într-un comunicat de presă, Ministerul Sînătății precizează că schimbările vizează creşterea accesibilităţii pacientului la tratament precoce în ambulatoriu.

Conform modificărilor, medicaţia antivirală orală va putea fi prescrisă în centrele ambulatorii de evaluare de către medicii de orice specialitate pentru pacienţii infectaţi cu SARS-CoV-2. Unul dintre medicamente, respectiv Favipiravir, va putea fi eliberat, în viitor, în farmaciile cu circuit deschis, numai pe bază de prescripţie medicală„, se arată în comunicat.

Documentul care modifică anexa la Ordinul ministrului Sănătăţii nr. 487/2020 pentru aprobarea protocolului de tratament al infecţiei cu virusul SARS-CoV-2 a fost publicat joi în Monitorul Oficial. 

1401370cookie-checkMedicii din centrele de evaluare vor putea prescrie medicație antivirală; Favipiravir va putea fi eliberat, în viitor, în farmaciile cu circuit deschis
0 notes
164 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.