Mediul de afaceri, motorul creșterii economice! Robert Sighiartău PROPUNE stimulente financiare pentru dezvoltarea afacerilor!

 -  -  3372


Secretarul general al PNL, deputatul Robert Sighiartău solicită Guvernului Dăncilă să ia măsuri urgente de stimulare financiară a mediului de afaceri. În viziunea deputatului de Bistrița-Năsăud, aceste măsuri urgente ar dezvolta economia națională și mediul de afaceri.

“Noul Cod fiscal și noul Cod de procedură fiscală, așa cum au fost reglementate în anul 2015 și implementate în anul 2016, au ignorat și au minimalizat importanța conformării fiscale voluntare. Consider că acest aspect este unul esențial în politica fiscală, iar absența stimulentelor oferite firmelor, care au demonstrat bună credință și și-au onorat obligațiile fiscale înainte de termen, trebuie să devină o prioritate. Din dorința de a prioritiza și îmbunătăți relația dintre contribuabili și autoritatea publică, am depus împreună cu colegii mei parlamentari PNL o propunere legislativă, care să stimuleze conformarea fiscală voluntară prin acordarea unor stimulente.

Scopul acestei propuneri este atât creșterea gradului de conformare, care poate să ajungă până la 90%, cât și dezvoltarea economiei, prin faptul că legea stipulează expres destinația sumelor recuperate. Mediul de afaceri – motorul creșterii economice – are nevoie de astfel de politici pentru a putea genera profit.” – a completat Sighiartău.

3 bookmark
0 notes
97 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.