Membrii AUR îi îndeamnă pe bistrițeni să susțină producătorii locali

Membrii AUR Bistrița-Năsăud fac apel la locuitorii județului Bistrița-Năsăud să susțină producătorii locali.

Vineri, într-o conferință de presă, George Dumitrescu, posibil candidat al AUR Bistrița-Năsăud la funcția de primar al municipiului Bistrița, i-a îndemnat pe oameni să se aprovizioneze din Piaţa Decebal și nu din supermarketuri.

Să susţii producătorii locali e mai mult decât un gest de solidaritate, îţi ajuţi vecinul, prietenul, comunitatea, e un pas spre sustenabilitate şi diversitate economică. Mai mult decât atât, reduci emisiile, pentru că una e să aduci o roşie din Livezile sau din Bârgău, şi alta e să o aduci din Polonia. (…) Să nu uităm nici de gustul produselor româneşti. Încercaţi să faceţi un exerciţiu: încercaţi să cumpăraţi din Piaţa Decebal pentru o săptămână şi o să vedeți că veţi mânca mult mai bine şi veţi vedea cu câţi bani rămâneţi şi câte produse nefolositoare nu cumpăraţi. De cel puţin jumătate din cumpărăturile făcute în supermarket nu aveţi nevoie. Plus că în acest fel susțineți economia locală și producătorii autohtoni”, a spus George Dumitrescu.

Sursa citată a menționat că mai mulți membri ai AUR Bistrița-Năsăud au organizat, joi, un eveniment prin care au încercat să arate locuitorilor municipiului Bistriţa importanţa susţinerii producătorilor locali.

”Împreună cu 20 de colegi AUR am fost la un supermarket de pe strada Independenţei cu o pancartă pe care scria ”Susţinem producătorii locali!”. Oamenii au fost destul de receptivi, ne-au susţinut, dar nu au vrut să facă poze cu noi. În continuare, lumea e destul de reticentă, le e frică să se expună cu AUR, de aceea cred că procentele despre care se vorbeşte vor fi mult mai mari în timpul alegerilor”, a mai spus George Dumitrescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *