Mesaj de la o asistentă din Năsăud către Radu Moldovan: ”Faceți alt plan cu spitalul, că ăsta nu va funcționa și vom muri pe capete”

 -  -  2787


Controversele pe tema spitalului-suport de la nivelul județului Bistrița-Năsăud continuă. După ce în spațiul public a fost lansată ideea că Spitalul Orășenesc ”Dr. George Trifon” din Năsăud va prelua primul pacienții cu COVID-19, o asistentă de la această unitate medicală a reacționat dur: ”Faceți alt plan cu spitalul, că ăsta nu va funcționa și vom muri pe capete”.

Printr-un mesaj postat pe pagina personală de pe o rețea de socializare, Ionela Bolog, asistentă în cadrul secției Chirurgie a Spitalului Orășenesc ”Dr. George Trifon” din Năsăud, a criticat autoritățile că ani la rând ”au uitat de existența” acestei unități medicale, iar acum se gândesc să o transforme în spital-suport pentru cazurile de pacienți diagnosticați cu COVID-19.

Redăm mesajul asistentei de la spitalul din Năsăud:

”Deși am fost ”întrebată” dacă nu mi-e frică pentru că o sa îmi pierd postul, celor ce m-au întrebat le răspund: Nu! Și știți de ce? Pentru că nu e un post prea dorit în aceste momente și nici cei “100 care așteaptă la poartă”, nu îi prea văd să se înghesuie. Așa că îl provoc pe domnul EMIl RADU MOLDOVAN să vină în vizită la viitorul spital Covid 19, să vadă la fața locului ce și cum, să ne spună în față, noua personalului, ca suntem în siguranță, că aici se pot trata părinții, bunicii, vecinii, prietenii…și ceilați cetățeni ai județului Bistrița-Năsăud. Eventual să își aleagă un pat … pentru că aici se vor trata pacienții cu Covid 19 în prima linie și se pare că acest virus nu ține cont de vârstă, sex, culoare politică, rang, funcție. Se pare că acest virus face ce știe el mai bine … mușcă din toți și posibil să nu vă ocolească nici pe dumneavoastră. Țin să completez, adică să mă prezint mai întâi. Sunt asistenta Bolog Ionela, din Chirurgie, etaj doi, acolo mă puteți găsi.O să vă arăt domnule Moldovan și cele două paturi dotate cu oxigen, din secția noastră, că atât avem. După această vizită o să vă rugăm să vă gânditi bine, dacă decizia luată de minister este o decizie bună. Vă rog să vă luați cu dumneavoastră și niște prieteni de la județ…poate își aleg și ei un pat! Și apoi gata … treceți la treabă, faceți alt plan, că ăsta nu va funcționa și vom muri pe capete și nu mai dați vina pe managerul nostru că nu e dotat spitalul, ca s-a săturat de cerșit pe la voi! O să aveți pe conștiintă un județ întreg cu această decizie a ministerului. Informați-i cum stă treaba și schimbați strategia că nu e timp de pierdut. Nu vă spalați pe mâini și nu aruncați mâța în curtea altuia. Spitalul ăsta s-a săturat de cerșit de la voi, ani de zile nici nu ați știut de existenta lui și acum brusc îl faceți Covid”, a scris Ionela Bolog pe pagina personală de pe Facebook. Mesajul asistentei a făcut valuri în mediul online, având aproape 200 de distribuiri și circa 150 de reacții ale internauților.

Reamintin că președintele CJ Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, a afirmat că în primă fază, pacienții vor fi duși la spitalele din Năsăud și Beclean și abia apoi, dacă situația va impune acest lucru, vor fi aduși la Spitalul Județean de Urgență Bistrița. În urma acestei declarații, reprezentanții Instituției Prefectului Bistrița-Năsăud și Direcției de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud au venit cu precizări, afirmând că încă nu a fost luată o decizie în acest, ci s-au purat discuții la nivelul Ministerului Sănătății, în prim plan fiind spitalul din Năsăud. Despre acest subiect, Ziar de Bistrița a relatat:

0 notes
1912 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *