Meteo.BN pregătește o hartă a zonelor predispuse la fenomene meteo periculoase

Asociația Meteo.BN va realiza o hartă a zonelor din județul Bistrița-Năsăud predispuse la fenomene meteorologice periculoase.

Administratorul ONG-ului, Mihai Bălan, precizează că harta va fi realizată în viitorul apropiat, pe baza datelor furnizate de stațiile meteo amplasate în toate zonele strategice ale județului Bistrița-Năsăud.

În contextul creşterii severității fenomenelor, pe baza unei energii mult amplificate de încălzirea globală, se impun măsuri mult mai stricte cu privire la regularizarea cursurilor de apă, mai ales ale celor din bazinele superioare ale râurilor, până acum neglijate, care la orice precipitare însemnată, pot genera probleme mari, cu repercusiuni grave. Astfel, pe baza datelor obținute din înregistrările stațiilor ONG Meteo.BN , în viitorul apropiat, vom realiza o hartă a zonelor de risc pentru astfel de fenomene, hartă susținută ştiințific de acestea”, a precizat Mihai Bălan.

Proiectul Meteo.BN a luat ființă la inițiativa lui Mihai Bălan, care și-a dorit să ofere locuitorilor județului Bistrița-Năsăud informații în timp real cu privire la starea vremii și la condițiile meteorologice. În ultimii ani, cu ajutorul donațiilor, Mihai Bălan a reușit să amplaseze mai multe stații meteo în diferite zone ale județului.

În prezent Meteo.BN deține stații atât în zonele joase de relief – Ciceu Mihăiești, Beclean, Budești, Silivașu de Câmpie, cât și în zonele înalte – Valea Ilvei, Valea Someșului, Valea Blaznei sau Pasul Tihuța.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *