FOTO: Cornel Ciocan

Meteo.BN: Toamna frumoasă continuă încă două zile, apoi îşi arată colții!

Toamna frumoasă continuă încă două zile, apoi îşi arată colții”, spune administratorul Asociației Meteo.BN, Mihai Bălan.

Dacă vineri şi sâmbătă condițiile atmosferice rămân similare cu cele din ultimele zile, duminică se schimbă situația. Poziționarea centrilor barici la nivel european va încuraja, începând de duminică, avansul unui front rece, care va aduce atât apariția precipitațiilor cât şi o răcire consistentă a vremii. Va ploua, în general slab, iar la munte, duminică seara, treptat ploile se vor transforma în lapovițe şi ninsori, la altitudini în general de peste 1500 metri altitudine. Vine, astfel, prima nea în munți, trecătoare însă”, a precizat Mihai Bălan.

Sursa citată a adăugat: „Că tot aminteam de prima zăpadă sus, vine şi prima brumă jos, odată cu avansul rece dinspre nord. În aceste condiții, luni dimineață temperaturile vor plonja sub sau spre 0 peste tot, cu valori spre -3°C în depresiuni. Se va forma brumă pe arii extinse şi local, îngheț la sol. În cele două zile în analiză, vântul se va intensifica cu viteze de 40-50 km/h în zonele joase și cu peste 70 km/h la munte. Luni, precipitațiile se restrâng, dar vremea va deveni rece cu maxime cuprinse în general între 8 şi 14°C”.

Potrivit Meteo. BN, nu e de lungă durată episodul rece, astfel că de marți temperaturile vor urca, vremea devenind, la sfârşitul săptămânii viitoare, din nou, deosebit de caldă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *