Meteorologii anunță vreme schimbătoare în primele două săptămâni ale lunii martie

 -  -  956


Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a dat publicității prognoza pentru intervalul 1 – 14 martie, care arată că vremea va fi schimbătoare în primele două săptămâni ale acestei luni.

Astfel, potrivit meteorologilor, în Transilvania, ”la începutul primei săptămâni, valorile termice diurne vor fi în creștere treptată, astfel că înzilele de 4 și 5 martie vremea va deveni caldă, cu maxime medii de până la 12 grade, apoi se va răci brusc, iar media temperaturilor diurne se va situa în jurul a 3…5 grade, în intervalul 6-8 martie. După 9 martie, regimul termic va fi în ușoară creștere spre valori apropiate de normalul perioadei, medii ale maximelor de până la 7…8 grade. Temperaturile minime vor fi preponderent negative și se vor situa în medie între -4 și -2 grade, exceptând nopțile din perioada 7-10 martie când vor fi mai scăzute, spre medii de -8…-5 grade”.

Prognoza meteo mai arată că precipitații slabe cantitativ vor putea să apară începând cu 5 martie și până la sfârșitul intervalului de referință.

De asemenea, la munte, ”vremea se va încălzi până pe data de 4 martie, când media regională a temperaturilor maxime va fi de 5…6 grade și cea a minimelor de -3…-2 grade. Răcirea prognozată pentru intervalul 5-7 martie va determina maxime, în medie, în jurul a -2 grade și minime, în medie, de-9..-7 grade. În cea de-a doua săptămână a lunii martie, în ansamblu normală termic pentru această regiune, media temperaturilor maxime va crește treptat spre 0…2 grade, iar cea a minimelor va ajunge la -6…-4 grade. Probabilitatea pentru precipitații, predominant ninsori va fi în creștere începând din data de 5 martie”.

0 notes
81 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *