Ultimele noutati

INTERVIU cu Mihaela Albu, un MEDIC specialist pe chirurgie estetică! S-a întors din Germania ca să facă Bistrița frumoasă!

Doctorul Mihaela Albu are 35 de ani, este originară din Bihor, specialist în chirurgie plastică, estetică și micro-chirurgie reconstructivă. Medicul operează traumatisme la cap, abdomen, membre… inclusiv arsuri și prin știință și finețe redă frumusețea de altă-dată a pacienților care au trecut prin accidente grave. Activează în cadrul Spitalului Județean dar are colaborări și cu Clinica Sanovil.

Mihaela Albu a făcut rezidențiatul în Cluj și a lucrat în Germania cu șeful chirurgilor esteticieni. Cu toate că avea Occidentul la picioare, medicul s-a întors acasă, printre români. Asta deoarece a resimțit puternic dorul de țară, mai ales când e afla printre străini!

a5

a3

 

 

 

 

 

 

La 12 ani a făcut prima intervenție, cu o trusă de prim-ajutor! Acela a fost “semnul!”

Când avea 12 ani, Mihaela a făcut prima intervenție unei femei căzute pe stradă, care suferise un traumatism: a luat trusa de prim ajutor și a ajutat-o… Acele clipe și le amintește acum, când este medic specializat pe chirurgie estetică și se pare că acela a fost un moment decisiv în viața ei când s-a sădit dorința de a deveni medic! Încă de mică, Mihaela Albu a fost interesată de medicină, fiind fascinată de chirurgia estetică. Microchirurgia reconstructivă e pasiunea ei.. “e o chirurgie de finețe… implică reconstrucții la nivelul arterelor… spre exemplu un picior amputat poate fi adus la viață prin aceste suturi.

Mihaela are o soră farmacistă, iar părinții își doreau ceva mai simplu: “Nu au reușit să mă convingă să renunț! Trebuie pasiune, să faci cu dăruire și să îți pese de omul de lângă tine. Talentul face diferența în acest domeniu “- susține doctorul Mihaela Albu.

La Bistrița, condițiile sunt de top. E ca-n Germania!

În perioada rezidențiatului a făcut câteva vizite și a descoperit Spitalul Județean din Bistrița. A văzut multe modernizări și acest lucru a impresionat-o și a contat când a luat decizia să se mute în oraș. Perioada de adaptare a fost foarte grea pentru Mihaela și pentru soțul ei, care este reprezentant medical… dar orașul a fascinat-o și Mihaela a ales să rămână. Consideră că în medicină, cheia succesului e colaborarea între specializări…  o nouă tendință în medicină care se impune treptat în toate clinicile lumii.

Mihael Albu este o persoană pozitivă și crede cu tărie că România are ceva special. Tocmai de aceea consideră că serviciile noastre sunt similare cu cele din Occident. În medicina modernă se progresează foarte repede, iar la Bistrița majoritatea secțiilor sunt renovate, iar competența medicilor e similară cu cea din Germania!

Pentru a ține pasul cu noile tehnologii, doctorița Albu merge de 2 ori pe an la congrese și e mereu informtă despre noile apariții.
Sunt multe momente în care trebuie să iei o decizie rapidă.

“Fac cu pasiune și nu simt oboseala… dacă trec 2-3 zile fără să operez îmi lipsește!” susține Mihaela Albu. Are mereu telefonul deschis și se dedică profesiei sale cu pasiune maximă!

a23

a8

a7

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cel mai fericit moment: când a luat examenul pentru chirurgie plastică și reconstructivă !

“Femeile-chirurg sunt mai meticuloase, iar un medic de succes trebuie să găsească soluția potrivită  pentru fiecare pacient… să progreseze mereu… Transmite tuturor femeilor să aibă încredere în ele, să fie puternice, să abă curajul să viseze.. să lupte pentru visul lor.. să trăim fiecare clipă, chiar dacă pare un clișeu!” declară Mihaela Albu.

a12

a24

 

 

 

 

 

 

 

 

Femeia Europeană, în viziunea Mihaelei Albu: “Pentru mine, femeia europeană înseamnă femeie puternică, care știe ce vrea de la viață, care are putere să lupte pentru visele ei, care îmbină atât viața personală cât și viața profesională… e important să știi să le îmbini! “

d1Gala “Femeia Europeană” va avea loc în 9 mai, la Sala Polivalentă de la ora 17.00. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile. După cum anunța Doris Moldovan, cea de-a X-a ediție este și ultima pe care o va organiza deoarce liberala vrea să se axeze pe alte proiecte.

 

 

 

Citiți și: FOTO: Cine sunt cele 11 femei pe care le premiază Doris anul acesta… la ultima ediție a Galei “Femeia Europeană!” Holograf va cânta la Polivalentă!

 
Caricatură

Ziar de Bistrita