Eveniment

Militarii din Bistrița-Năsăud continuă instrucția în cadrul exercițiului ”Wind Spring 22”

 -  - 


Militarii din Bistrița-Năsăud continuă instrucția în cadrul exercițiului ”Wind Spring 22”, care se desfășoară în perioada 6-24 iunie, la Centrul Național de Instruire Întrunită „Getica” din Cincu.

”Lupta în localitate reprezintă un element de actualitate al câmpului de luptă modern, iar militarii brigăzii se conformează cerințelor prezentului și se antrenează în cadrul exercițiului ,,Wind Spring 22’’ astfel încât să facă față unei game largi de situații care pot apărea în zonele localităților, în mod oportun și în cel mai scurt timp”, au precizat reprezentanții Brigada 81 Mecanizată ”General Grigore Bălan”.

Reamintim că aproximativ 1.500 de militari din Brigada 81 Mecanizată ,,General Grigore Bălan”, cu peste 300 de mijloace tehnice, se vor instrui în perioada 6-24 iunie, la Centrul Național de Instruire Întrunită „Getica” din Cincu, în cadrul exercițiului ,,Wind Spring 22”.

Obiectivul principal al exercițiului este perfecționarea deprinderilor în planificarea, organizarea și conducerea acțiunilor la nivelul comandamentelor unităților brigăzii cât și dezvoltarea deprinderilor acționale ale forțelor într-un scenariu specific câmpului de luptă modern.

FOTO: Raluca Mureșan

107 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.