Ministerul Agriculturii susține financiar mai multe licee tehnologice cu profil agricol. Două sunt din Bistrița-Năsăud

 -  -  2936

Un număr de 56 de licee cu profil preponderent agricol vor fi susținute financiar de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), care are un buget de 10 milioane de lei în acest sens. Printre unitățile de învățământ care vor primi sprijin se numără și două licee cu profil agricol din Bistrița și Beclean.

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale se află în plin proces de semnare a contractelor de finanțare pentru investiții specifice și asigurarea unor cheltuieli materiale pentru un număr de 56 de licee tehnologice cu profil preponderent agricol. Prin implementarea măsurilor cuprinse în contractele de finanțare, MADR vizează dezvoltarea învățământului liceal agricol românesc, având ca scop realizarea obiectivului de întinerire și profesionalizare a forței de muncă din agricultură”, se arată într-un comunicat de presă al MADR.

Susținerea financiară, prevăzută în contractul de finanțare, se realizează în baza unui Program anual de investiții specifice activității de învățământ în domeniul agriculturii.

Programul de investiții specifice pentru anul 2020 a fost elaborat în funcție de necesitățile fiecărui liceu agricol și aprobat de către MADR, iar finanțarea se asigură de la bugetul de stat către bugetele locale, prin bugetul MADR.

Valoarea totală a finanțării pentru anul 2020 este de 10 milioane lei.

Lista celor 56 de licee poate fi consultată AICI.

2 notes
61 views
bookmark icon

One thought on “Ministerul Agriculturii susține financiar mai multe licee tehnologice cu profil agricol. Două sunt din Bistrița-Năsăud

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *