Ministerul Educației: Nouă variantă a proiectului privind structura anului școlar 2023-2024

 -  - 


După ce a anunțat, într-o postare pe o rețea de socializare, că în noua variantă a proiectului privind structura anului școlar 2023 – 2024 a fost integrată propunerea potrivit căreia perioada Sărbătorilor Pascale să corespundă unui interval de vacanță,  Ministerul Educației a retras  postarea inițială de pe pagina oficială de Facebook și a revenit asupra informațiilor lansate în spațiul public. 

Într-o nouă postare pe Facebook, Ministerul Educației anunță că forma corectă a calendarului anului școlar 2023-2024 este cea pusă inițial în dezbatere publică și nu cea potrivit căreia perioada Sărbătorilor Pascale să corespundă unui interval de vacanță.

”Astăzi, 14 februarie, a fost avizat, în cadrul Comisiei de dialog social, cu acordul tuturor celor prezenți, Proiectul de Ordin al ministrului educației privind structura anului școlar 2023-2024, în forma pusă în dezbatere publică.

Singura modificare vizează desfășurarea Programului național „Școala altfel” și a Programului „Săptămâna Verde”, care se pot derula până la 26 aprilie.

Ordinul prevede:

– Durata cursurilor: 36 de săptămâni

– Data începerii cursurilor: 11 septembrie 2023

– Data încheierii cursurilor: 21 iunie 2024

– Săptămâna de vacanță, la decizia inspectoratelor școlare județene/al municipiului București, în perioada 12 februarie – 3 martie 2024.

Decizia ca și anul școlar următor să se structureze în intervale de cursuri și intervale de vacanță este fundamentată, pe de o parte, pe importanța asigurării ritmicității în cadrul procesului instructiv-educativ, pe de altă parte, pe imposibilitatea unei evaluări relevante a impactului actualei forme de organizare, înainte de încheierea unui an școlar.

O evaluare relevantă a impactului organizării anului școlar în intervale de cursuri alternate cu intervale de vacanță se va putea face după încheierea anului școlar 2022-2023.

Vom reveni cu ordinul integral, după transmiterea către Monitorul Oficial”, a anunțat Ministerul Educației.

Știrea inițială

Ministerul Educației anunță că a avizat marți, în cadrul Comisiei de dialog social, proiectul de ordin privind structura anului școlar 2023-2024.

Potrivit ministerului, ”în noua variantă a fost integrată propunerea de modificare a proiectului supus consultării publice, astfel încât perioada Sărbătorilor Pascale să corespundă unui interval de vacanță.

În forma finală, ordinul prevede:

  • Durata cursurilor: 36 de săptămâni
  • Data începerii cursurilor: 11 septembrie 2023
  • Data încheierii cursurilor: 21 iunie 2024
  • Desfășurarea Programului național „Școala altfel” și a Programului „Săptămâna Verde” în perioada 11 septembrie 2023 – 12 aprilie 2024, la decizia unităților de învățământ.
  • Săptămâna de vacanță, la decizia inspectoratelor școlare județene/al municipiului București, în perioada 19 februarie – 10 martie 2024.

Decizia ca anul școlar următor să se structureze în intervale de cursuri (module) și intervale de vacanță este fundamentată, pe de o parte, pe importanța asigurării ritmicității în cadrul procesului instructiv-educativ, pe de altă parte, pe imposibilitatea unei evaluări relevante a impactului actualei forme de organizare, înainte de încheierea unui an școlar. O evaluare relevantă a impactului organizării anului școlar în intervale de cursuri (module) alternate cu intervale de vacanță se va putea face după încheierea anului școlar 2022-2023”, a precizat Ministerul Educației într-o postare pe o rețea de socializare.

Vizualizări 1,582 

bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.