Național

Ministerul Educației propune instituirea, începând cu anul școlar 2022 – 2023, a Programului Naţional ”Masa Sănătoasă în şcoli”

 -  - 


Începând cu anul școlar 2022-2023, la nivelul sistemului național de învățământ se propune instituirea Programului Național Integrat „Masa Sănătoasă în școli 2022 – 2027” pentru sprijinirea participării la educație a tuturor copiilor, a anunțat ministrul Educației, Sorin Câmpeanu,

Programul „Masa sănătoasă în școli” va fi implementat, în parteneriat, de Ministerul Educației și Ministerul Agriculturii, având surse de finanțare asigurate din bugetul național, fonduri externe nerambursabile și rambursabile.

Includerea unităților de învățământ preuniversitar în program se va realiza pe baza unor criterii aprobate de Ministerul Educației, prioritizând școlile cu vulnerabilitate mare și medie din perspectiva abandonului școlar.

Ministerul Educației va monitoriza indicatorii de eficiență și impact pentru Programul Național integrat „Masa Sănătoasă în școli”.

”Pentru derularea Programului Național integrat „Masa sănătoasă în școli 2022 – 2027” se constituie un grup de lucru la nivelul guvernului (Ministerul Educației, Ministerul Agriculturii, Ministerul Sănătății, Ministerul Finanțelor și Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene). Se dorește ca masa să fie asigurată folosind produse agroalimentare românești în colaborare cu Ministerul Agriculturii (inclusiv batoane nutritive BIO)”, a spus ministrul Sorin Câmpeanu.

Finanţarea programului pentru 5 ani va fi de un miliard de euro.

Proiectul-pilot „Masa caldă” a fost implementat anul acesta în 134 de școli din cele 150 de școli bugetate. În 16 școli din 10 județe nu a fost implementat (1 – Bacău, 3 – Bihor, 2 – Bistrița-Nasăud, 2 – București, 2 – Buzău, 1 – Galați, 1 – Harghita, 2 – Hunedoara, 1 – Mureș, 1 – Timiş). Cauze: licitații blocate, lipsa ofertanților sau lipsa bugetului local aprobat (județul Galați – Tecuci).”

În același context, începând cu septembrie 2023, Ministerul Educației va introduce în planul de învățământ al disciplinei „Educație pentru viață” și modulul Educație pentru alimentație sănătoasă.

58 views
bookmark icon

One thought on “Ministerul Educației propune instituirea, începând cu anul școlar 2022 – 2023, a Programului Naţional ”Masa Sănătoasă în şcoli”

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.