Național

Ministerul Sănătăţii a achiziţionat 1,5 milioane doze de vaccin antigripal

 -  - 


Ministerul Sănătăţii a achiziţionat 1,5 milioane de doze de vaccin antigripal pentru sezonul 2022 – 2023, a anunţat ministrul Alexandru Rafila.

Într-o conferință de presă susținută luni, ministrul a afirmat că un milion de doze au fost deja distribuite direcţiilor de sănătate publică, restul de 500.000 de doze urmând să fie livrate în cursul acestei săptămâni.

Au început să primească şi medicii de familie în cabinet dozele comandate. (…) Este primul an, cel puţin din istoria pe care o cunosc eu, începând din anul 2001, când vaccinul gripal este adus în luna septembrie. Am ţinut foarte mult la acest lucru ca să generăm campania de vaccinare, să putem să o facem încă de la începutul celui de-al treilea trimestru şi să nu mai fim puşi în situaţia care s-a repetat an de an de a trimite în teren vaccin la mijlocul lunii decembrie sau în ianuarie, ceea ce a dus la adresabilitate scăzută, interes scăzut al populaţiei pentru vaccinare, a creat tensiuni”, a declarat ministrul.

Potrivit acestuia, în cazul în care cele 1,5 milioane de doze de vaccin antigripal nu vor fi suficiente, se vor mai achiziţiona şi altele.

„Avem un acord-cadru care ne permite să continuăm cu achiziţia. (…) Anul trecut, până la sfârşitul campaniei, dintre cele 2,5 milioane de doze au fost folosite 1,5 milioane. Aceasta este motivul pentru care ne-am oprit la această cantitate în sezonul 2022 – 2023. Ea este flexibilă şi poate fi suplimentată”, a adăugat ministrul Sănătăţii.

În cadrul campaniei de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii vor fi imunizate, cu prioritate, persoanele cu vârsta peste 65 de ani, bolnavii cu afecțiuni cronice, copiii şi bătrânii din centrele de ocrotire, personalul medical și personalul medical din instituțiile de ocrotire pentru copii și bătrâni, precum şi gravidele.

113 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.