Național

Ministerul Sănătăţii: Gradul de pozitivare a testelor COVID-19 este de 38,36%

 -  - 


Gradul de pozitivare a testelor COVID-19 efectuate la nivel național este de 38,36%, a informat luni Ministerul Sănătăţii.

Într-un interval de 24 de ore, pe teritoriul României au fost înregistrate 20.131 de persoane pozitive cu virusul SARS-CoV-2, dintr-un total de 52.482 teste RT-PCR şi antigen efectuate. Gradul de pozitivare este de 38,36 %”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătății.

Persoanelor care au simptome ce pot indica prezenţa virusului SARS-CoV-2 (febră, tuse, oboseală, dureri de cap, pierderea gustului şi a mirosului etc.) li se recomandă să apeleze medicul de familie, call-centerele DSP sau numărul unic de urgenţă 112 pentru a solicita testarea.

Persoanele ale căror teste sunt pozitive se pot deplasa la centrele de evaluare COVID-19 pentru a primi consultaţie şi tratamentul necesar.

În situaţia în care aveţi forme severe şi simptomele se manifestă agresiv apelaţi numărul unic de urgenţă 112″, completează MS.

Specialiştii în sănătate publică susţin că vaccinarea rămâne cea mai eficientă metodă de prevenire a formelor grave de COVID-19 şi a deceselor.

„Astăzi, dintre cele 903 persoane internate la ATI, 763 sunt persoane nevaccinate. De asemenea, dintre cele 41 de decese înregistrate, 38 au survenit la pacienţi nevaccinaţi”, mai arată Ministerul Sănătăţii.

18 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.