Ministerul Sănătăţii încurajează părinţii să colaboreze cu autorităţile medicale şi medicii de familie pentru accelerarea procesului de imunizare a copiilor

 -  -  999


Ministerul Sănătăţii încurajează părinţii să colaboreze cu autorităţile medicale şi medicii de familie pentru accelerarea imunizării copiilor, în cadrul Programului naţional de vaccinare.

Există o serie de boli infecţioase pentru care există soluţii eficiente de prevenire, spre deosebire de infecţia cu SARS Cov 2, şi este important să le utilizăm pentru a asigura sănătatea copiilor noştri“, a declarat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

Ministerul Sănătăţii deţine stocurile necesare pentru asigurarea vaccinării împotriva rujeolei-rubeolei-oreionului, a difteriei- tetanosului-poliomielitei, hepatitei B, etc, iar medicii de familie pot recupera la vaccinare copiii care nu s-au vaccinat din cauza pandemiei de COVID -19.

Cele mai multe sincope s-au înregistrat la vaccinarea copiilor de 6 ani cu vaccinul tetraxim, destinat prevenirii îmbolnăvirilor prin difterie, tetanos, poliomielită şi tuse convulsivă, realizându-se în proporţie de doar 22%.

Această vaccinare se poate realiza la vârsta de 5 şi 6 ani astfel încât copii să fie pregătiţi pentru intrarea în colectivităţile şcolare.

De asemenea, vaccinarea ROR a fost realizată în proporţie de 50%, conform datelor din luna august 2020, în condiţiile în care ţara noastră nu a ieşit încă din epidemia de rujeolă.

Ministerul Sănătăţii recomandă tuturor părinţilor să solicite medicului de familie vaccinarea copiilor, cu vaccinurile recomandate, la vârsta potrivită.

0 notes
124 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *