Ministrul Finanțelor: ”Ratele bancare vor putea fi amânate pe o perioadă de cel mult nouă luni”

 -  -  4


Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, a anunțat că ratele la bancă vor putea fi amânate pe o perioadă de cel mult nouă luni, atât de persoanele fizice, cât şi de cele juridice.

Soluţia pe care am propus-o Băncii Naţionale şi sistemului bancar este una care ia în calcul mai multe elemente. Cei care doresc să aibă ratele amânate la bancă pot să o facă până la nouă luni de zile. Este un termen pe care l-am discutat cu Banca Naţională pentru că era nevoie de a înţelege cum se va finanţa sistemul şi cu sistemul bancar. Până la nouă luni de zile a fost propunerea până la care am mers eu şi a fost agreată de BNR şi de sistemul bancar, vom vedea dacă va fi propunerea finală, dacă aşa va rămâne în ordonanţă”, a declarat ministrul Florin Cîțu.

Sursa citată a mai completat: ”Propunerea mea a fost să aibă acces toţi românii care vor cere acest lucru. Am discutat şi cu băncile cum să ceri acest lucru, să facă în scris, în primul rând prin online. Eu mă gândesc la o variantă care să aibă două etape, una poate printr-un telefon prin care se identifică persoana şi apoi să fie confirmată în scris printr-un email sau o altă modalitate ca şi băncile să aibă ceva scris, să aibă ceva la mână pentru viitor”.

În şedinţa de Guvern de joi va fi dată o Ordonanţă de Urgenţă care va reglementa această situaţie.

4 recommended
0 notes
191 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *