Ministrul Mediului, Tanczos Barna, după perchezițiile de la Telciu: ”Destructurarea acestor reţele este esenţială în lupta împotriva tăierilor ilegale”

 -  -  11153


Poliţişti si inspectori de la Garda Forestieră efectuează miercuri 25 de percheziţii în judeţul Bistriţa-Năsăud, la sediile unor operatori economici, la sediul unui ocol silvic şi în locuinţele unor persoane bănuite de constituirea unui grup infracţional organizat, tăiere, fără drept, de arbori, furt de arbori, fals intelectual şi uz de fals. În acest context, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Tanczos Barna, a felicitat echipele care acționează în teritoriu și a subliniat că destructurarea acestor reţele este esenţială în lupta împotriva tăierilor ilegale.

Felicit echipele care acționează eficient în teritoriu și le mulțumesc atât colegilor din gărzile forestiere, cât și structurilor din cadrul MAI, care ne oferă sprijinul necondiționat și eficient pentru combaterea criminalității din sectorul forestier. Ne-am asumat lupta împotriva tăierilor ilegale, iar destructurarea acestor rețele este esențială pentru atingerea obiectivelor. Anul acesta am operaționalizat noul SUMAL, care a devenit deja cel mai important instrument pentru prevenirea și identificarea ilegalităților silvice, iar rezultatele deja încep să se vadă. În același timp, în PNRR am prevăzut sume importante pentru continuarea digitalizării în sectorul silvic, astfel încât să închidem toate acele portițe pe care hoții de lemne încearcă să le utilizeze pentru eludarea legii”, a declarat ministrul Tánczos Barna.

Acesta a mai subliniat că, la nivel național, în primele 9 luni ale anului, Direcția Corp Control, Integritate și Anticorupție, prin structurile din subordine, Gărzile Forestiere, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, dar și personalul silvic cu atribuții de control din cadrul ocoalelor silvice de regim, au efectuat 152.072 de controale, constatând 5.176 de contravenții cu 10.276.553 lei amenzi aplicate, 20.694 mc material lemnos confiscat fizic și 11.369 mc material lemnos confiscat valoric. De asemenea, s-au constatat 3.741 infracțiuni pentru care s-au întocmit tot atâtea sesizări penale, valoarea prejudiciului din tăieri fără drept de arbori fiind de 31.949.987, lei pentru un volum de 68.098 mc de tăieri fără drept.

1 notes
278 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *