Ministrul Sănătății: Asimptomaticii și pacienții cu forme ușoare de COVID-19 vor fi externați mai repede din spitale

 -  -  923


Persoanele infectate cu COVID-19, dar care sunt asimptomatice sau care prezintă o formă ușoară de boală, vor sta internate în spital doar 10 zile. După cele 10 zile de spitalizare, pacienții vor fi trimiși în izolare la domiciliu, sub supravegherea medicului, a anunțat luni seară ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

La propunerea Grupului Tehnic din cadrul Ministerului Sănătăţii care se ocupă de evaluări, marţi voi semna un ordin de ministru prin care pacientul asimptomatic sau simptomatic uşor va beneficia de o internare de 10 zile. În a şaptea zi se efectuează un test care, dacă este negativ, la zece zile se merge acasă. Dacă este pozitiv totuşi, dar cel uşor asimptomatic nu mai are simptome de cel puţin trei zile, la zece zile va pleca acasă cu izolare la domiciliu până la 14 zile sub supravegherea medicilor de familie. Acest ordin va fi semnat marţi, pentru a descongestiona spitalele, dar nu putem da un asimptomatic acasă în prima zi când s-a prezentat, pentru că nu ştim cum va avea evoluţia. Să lăsăm specialiştii să decidă dacă un caz este asimptomatic sau nu“, a afirmat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, la Realitatea Plus.

Sursa citată a mai spus că ieşirea în comunitate a unui pacient pozitiv este o asumare care trebuie să vină şi din partea Ministerului Sănătăţii, dar şi a pacientului respectiv, în contextul în care România are acum o transmisie comunitară accentuată.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, în direct la Realitatea Plus

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, în direct la Realitatea Plus.

Publicată de PNL Bistrița-Năsăud pe Luni, 22 iunie 2020
0 notes
48 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *