Ministrul Sănătății, mesaj pentru populație: ”Se menține trendul ascendent al cazurilor COVID-19. Revin cu solicitarea de a respecta restricțiile”

 -  -  958Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a precizat că România se află pe un trend ascendent în ceea ce privește cazurile de COVID-19, motiv pentru care a fpcut un nou apel la populație de a respecta măsurile impuse de autorități.

La două zile de la adoptarea hotărârii Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, suntem în acelaşi trend ascendent, acelaşi trend ascendent care ne aduce astăzi la un număr de 2.958 de cazuri noi, depistate, infectate SARS-COV-2 şi, în acelaşi timp, 612 persoane în terapie intensivă, din care 199 se află pe ventilaţie mecanică invazivă. Este un moment pe care îl aducem sau îl readucem în atenţia tuturor, pentru a specifica că menţinem acelaşi trend ascendent, în pofida acelor rigori sau acelor precauţii pe care le-am impus şi trebuie respectate în vederea limitării scăderii numărului de cazuri noi prin transmiterea în comunitate. Revin în acest moment cu aceleaşi solicitări pe care le-am făcut şi în ultima perioadă de a respecta aceste restricţii”, a spus Nelu Tătaru într-o conferință de presă.

Potrivit ministrului, urmează efectuarea unor evaluări încrucișate în spitale și în cadrul direcțiilor de sănătate publică.

În perioada imediat următoare, în spitale şi în DSP-uri vor exista acele evaluări încrucişate pentru a putea remarca dacă există acea capacitate pentru fiecare dintre cei care lucrează în aceste spitale pentru a da acea asistenţă medicală. Sistemele medicale încă rezistă, dar recomandarea noastră este a de a nu forţa aceste sisteme medicale“, a adăugat Nelu Tătaru.

Ministrul a subliniat faptul că acest moment trebuie gestionat împreună, de autorităţi şi de populaţie.

Unităţile medicale, acele 226 de unităţi suport COVID, au capacitatea de a se adapta la numărul de cazuri care se adresează. Dar, repet, sunt acele capacităţi care trebuie respectate. Personalul medical este acelaşi de acum 7 luni, este acelaşi care a primit şi două sute de cazuri pe zi, care primeşte şi 3.000 de cazuri pe zi. Suntem în momentul pe care trebuie să-l gestionăm împreună. Avem un mesaj pentru corpul medical care, deşi obosit, în continuare este acolo şi va da acea asistenţă medicală, dar, avem, în acelaşi timp şi un mesaj, pentru populaţie: haideţi să respectăm acele reguli! Comitetele judeţene pentru situaţii de urgenţă sunt cele care reevaluează permanent tot ce se întâmplă la nivelul localităţii respective şi tot ce se întâmplă va da măsura rigorilor sau restricţiilor care se impun de la o zi la alta“, a completat ministrul.

Potrivit ministrului, în acest moment, la nivelul ţării există 226 de spitale de suport COVID.

În aceste 226 de spitale de suport COVID avem 1.050 de paturi de terapie intensivă complet utilate, în acest moment avem 612 persoane în aceste spitale pe paturi de terapie intensivă. Dacă noi încercăm să vedem această capacitate, atunci vom ajunge ca personalul să fie cel care să dea dovada că poate susţine această capacitate. Totuși vedem că lumea are o atenție relaativ sportivă la ce se întâmplă la alte evenimente. Haideți să încercăm, în acest moment de cumpănă, să reașezăm o abordare a tot ce înseamnă abordarea unor reguli. (…) Această pandemie nu se tranșează în spital, ci în prespital. Respectând niște reguli von avea un număr de cazuri mic”, a mai precizat Tătaru.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, faţă de ultima raportare, în țarî a fost înregistrat un număr de 2.958 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2.

Declarații de presă susținute de ministrul sănătăţii, Nelu Tătaru

Declarații de presă susținute de ministrul sănătăţii, Nelu Tătaru#NeluTataru #GuvernulRomaniei

Publicată de Ministerul Sănătăţii – România pe Miercuri, 7 octombrie 2020

0 notes
83 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lentile-contact-colorate.net