Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, anunță verificări în secțiile ATI din țară

 -  -  991


După tragedia din județul Neamţ, toate secţiile de Terapie Intensivă din ţară vor fi drastic verificate pentru a se evita alte nenorociri, a anunțat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Potrivit acestuia, decizia a fost luată în şedinţa de urgenţă care a avut loc ieri la Guvern.

Noi încă de acum o săptămână am trimis Inspecția de stat în spitalele suport COVID pentru a evalua ce înseamnă pat de terapie intensivă, fiecare bolnav, prezența ventilatoarelor, evaluarea acestor ventilatoare. De mâine deja, echipele sunt mai complexe se alătura și cei de Inspectoratul pentru Situații de Urgență, precum și specialiști de la Agenția Internațională a Medicamentului și ai dispozitivelor  care vor evalua efectiv fiecare aparat din punct de vedere tehnic și fiecare rețea de gaze medicale. Avem niște spitale care vin dintr-un sistem medical de peste 30 de ani. Sunt multe dintre aceste spitale care au peste 40-50 de ani. Acele rețele care sunt făcute, poate nu au fost reevaluate. De aceea recomandările pe care le-am făcut periodic de la începutul acestei pandemii pentru fiecare unitate medicale, atunci când modernizăm forțat așa cum am făcut noi în acest an, verificăm și o putere energetică și o putere în oxigen”, a declarat ministrul Nelu Tătaru la Tema Zilei.

Un incendiu a izbucnit în seara zilei de 14 noiembrie, la Secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Piatra-Neamţ. Zece pacienţi au murit în incendiu. Cel puţin şapte pacienţi sunt încă în stare critică şi au fost transferaţi la secţia de terapie intensivă a noului spital mobil din Iaşi.

0 notes
116 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *