Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, despre cele 460 de cazuri noi de COVID-19: ”Nu ne îngrijorează. Ne îndeamnă la precauție”

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a afirmat că autoritățile nu sunt îngrijorate din cauza numărului mare de noi cazuri înregistrate în ultimele 24 de ore. Însă, cu toate acestea, ministrul îndeamnă populația la precauție și face apel să respecte în continuare măsurile impuse în conformitate cu prevederile legale.

Astăzi, din păcate, există un număr mai crescut de cazuri decât de obicei, dar sper ca zilele următoare să ne putem reveni. (…) Nu ne îngrijorează. Ne îndeamnă la precauţie. (… )Fac un apel la populaţie să menţină regulile de igienă, regulile de precauţie şi distanţare fizică. (…) Avem multe măsuri de relaxare. După cum aţi putut vedea de două zile avem şi asimptomaticii acasă după zece zile sau cei cu simptome uşoare”, a spus Tătaru.

Ministrul mai afirmă că una dintre cauzele care au dus la creșterea numărului de cazuri a fost și nerespectarea regulilor impuse de autorități.

După cum aţi putut vedea, nerespectarea regulilor în mare măsură, precum şi acea bagatelizare a tot ce a fost, precum şi instigarea la nerespectarea şi nerecunoaşterea unei pandemii, precum şi a măsurilor de precauţie”, a mai prcizat ministrul Sănătății.

Nelu Tătaru a completat că se pregăteşte un alt set de măsuri de relaxare care să intre în vigoare începând cu data de 1 iulie.

„Pregătim pentru 1 iulie un alt set de măsuri de relaxare . Eu sper ca evoluţia să ne permită acest lucru”, a mai spus Sănătăţii.

One comment

  1. “În fața unei boli ești precaut sau ești prost, una din două!”
    (Klaus Iohannis)_/
    În România cresterea îngrijorătoare a numărului de cazuri cu infectia de COVID-19 înregistrate în ultimele 24 de ore, demonstrează că lucrurile sunt scăpate de sub control. Măsurile de relaxare după ridicarea stării de urgentă si inlocuirea ei cu starea de alertă au dus la instaurarea unei dezordini institutionale in care nimeni nu mai ascultă de nimeni, fiind ignorate si cele mai elementare măsuri de precautie precum purtarea măstii in spatii inchise si in mijloacele de transport in comun sau respectarea distantei sociale. La această harababură au contribuit si unele din institutiile statului responsabile cu aplicarea legii in cazul celor care prin nesupunere contribuie la răspândirea bolii. Între acestea se numără chiar si Curtea Constituțională (CCR) care pritr-o decizie controversată a anulat amenzile aplicate de autoritățile din România celor care nu au respectat legea în timpul stării de urgență. Raed Arafat a făcut o afirmatie remarccabilă in legătură cu această decizie a CCR: „Raed Arafat a spus o frază memorabilă, citez: „Cei de la Curtea Constituțională ne-au trimis în prima linie pe noi medicii și ne-au luat muniția”. Pentru că în momentul respectiv au dat dreptate celor peste o sută de mii de oameni care făcuseră ilegalități, care nu respectaseră starea de urgență, izolarea, carantina, măsurile restrictive.