Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru: ”Urmează o lună grea în lupta cu COVID-19”

 -  -  943

Urmează o lună grea în lupta cu pandemia de COVID-19, din cauza campaniei electorale şi a deschiderii anului şcolar, afirmă ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Potrivit ministrului, România se află încă în valul 1 al pandemiei, în cea de-a doua fază, dar ar putea intra pe o pantă descendentă a cazurilor de COVID-19 de la jumătatea lunii octombrie, însă doar dacă vor fi respectate cu strictețe regulile impuse de autorități.

Este o lună de încercare, este o lună grea şi dacă noi, toţi, vom fi parteneri pentru a respecta regulile, atunci cred că la jumătatea lunii octombrie ne putem gândi la o pantă descendentă. Până atunci nu ne rămâne decât să gestionăm creşterea care noi credem că va fi mai mică în această perioadă. O creştere asumată odată cu deschiderea anului şcolar şi campania electorală”, a declarat ministrul Sănătăţii la Tema Zilei de la TVR1.

În ceea ce priveşte deschiderea anului şcolar, reamintim că data de 10 septembrie este ultima zi în care școlile trebuie să-i anunțe pe părinți cum se vor ține orele, existând 3 scenarii:

Cu o rată între 0-1 la mia de locuitori – localitatea se încadrează în scenariul verde, între 1-3 în scenariul galben, iar peste 3 la mie în scenariul roșu.

Tătaru a adăugat că, în acest moment, în întreaga țară sunt 43 de localităţi care au indicele de infectare peste 3 la mie, situaţie în care cursurile se vor desfăşura sunt on-line.

0 notes
68 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *