Național

Ministrul Vasile Dîncu va da explicații în fața premierului pentru afirmația potrivit căreia ”singura şansă pentru încheierea războiului din Ucraina este negocierea cu Rusia”

 -  - 


După ce a provocat reacţii dure pe scena politică în urma afirmației potrivit căreia ”negocierea cu Rusia reprezintă singura şansă pentru încheierea războiului din Ucraina”, ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu, este așteptat să dea explicații în fața premierului Nicolae Ciucă.

Îl aştept pe domnul ministru Dîncu să revină în ţară de la ministeriala NATO. Trebuie să avem o discuţie cât se poate de deschisă faţă de opinia dumnealui. Nu este o opinie a Guvernului şi atunci va trebui să tranşăm foarte clar acest aspect” , a spus premierul, întrebat dacă ia în calcul o remaniere a ministrului Apărării.

Afirmațiile ministrului Dîncu au fost criticate și de președintele țării, Klaus Iohannis.

În acest război Rusia atacă Ucraina. Ucrainenii plătesc prețul de sânge în acest război și trebuie să acceptăm ideea cu toții că doar Ucraina va decide când, și cum, și ce negociază. Această poziție este poziția noastră oficială, este poziția oficială a Uniunii europene și probabil unii demnitari de la noi trebuie să citească mai frecvent revista presei ca să afle aceste poziții”, a spus șeful statului.

Și președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a reacționat: ”Când ești ministru al Apărării într-o țară cu cea mai lungă frontieră cu o țară aflată într-un conflict armat, părerea mea este că nu mai ai crezuri. Ai o politică a statului român și te exprimi în cunoștință de cauză”, a spus Ciolacu, menționând că, în opinia sa, Vasile Dîncu a greșit categoric făcând această afirmație.

Vasile Dîncu a declarat pe 8 octombrie că ”negocierea reprezintă singura şansă pentru ca Rusia să facă pace cu Ucraina”.

Războiul va mai continua şi singura şansă pe care ar putea să o aibă Ucraina şi mai ales sfârşitul războiului, singura şansă a păcii poate să fie negocierea, negocierea cu Rusia. Sigur, e vorba de o negociere complexă, în care, aşa cum au lansat în acest moment ucrainenii, un document politic pentru toate ţările europene şi pentru NATO, un document care încearcă să dea garanţii de securitate pentru Ucraina pentru viitor. Este vorba până la modul negociere internaţională. Ţările lumii, NATO, Statele Unite să negocieze pentru Ucraina garanţii de securitate şi o pace cu Rusia sigură. Singură Ucraina nu va putea să negocieze cu Rusia, pentru că clasa politică din Ucraina, în momentul acesta nu poate să îşi permită să-şi asume, ar fi o sinucidere curată în politică să îşi asume pierderea de teritorii, o pierdere injustă până la urmă, de teritorii, ar fi o înfrângere prea mare pentru politică”, a declarat Vasile Dîncu, la Prima TV.

Vasile Dîncu este originar din județul Bistrița-Năsăud și ocupă fotoliul de ministru al Apărării Naționale din luna noiembrie a anului 2021.

92 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.