Ultimele noutati

Minivacanță cu avertizare meteorologică de instabilitate atmosferică. Se vor semnala intensificări ale vântului cu aspect de vijelie, descărcări electrice

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare valabilă între 14 august, ora 18:00 și 17 august, ora 22:00, perioadă în care vor fi intervale de timp cu manifestări de instabilitate atmosferică.

Potrivit meteorologilor, în cursul serii de marți (14 august) și al nopții de marți spre miercuri (14/15 august), în regiunile vestice și nordice gradul de instabilitate atmosferică va fi accentuat și local se vor semnala intensificări ale vântului cu aspect de vijelie, descărcări electrice, averse cu caracter torențial și grindină.

În zilele de miercuri (15 august), joi (16 august) și vineri (17 august), mai ales în cursul după-amiezilor și al serilor, în Maramureș, Transilvania, nordul Crișanei și al Moldovei, precum și în zonele montane și submontane vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin ploi ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului ce vor putea lua și aspect de vijelie și izolat grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși local 20 l/mp și izolat 30…40 l/mp.Caricatură

Ziar de Bistrita