Cel mai mare tăietor de păduri, Emil Iugan de la MIS Grup e propus cetățean de onoare al județului! Oare pentru ce merite deosebite?

 -  -  1889


Titlul de cetățean de onoare al județului a fost inventat de administrația Radu Moldovan în 2014, iar în ultimii 2 ani, o serie de personaje cu notorietate au luat acest premiu.

În 2016 Consiliul Județean a propus următorii cetățeni de onoare:

Emil Iugan, propus de Camera de Comerț și Industrie, Organizația Patronală UGIR, Asociația Forestierilor din România, pentru titlul pentru ”merite deosebite în promovarea și dezvoltarea economică și socială a județului”. Emil Iugan a fondat MIS Grup, companie care derulează afaceri în domeniul exploatării forestiere, construcțiilor și derulează o serie de contracte cu Statul. Modernizarea Colegiului Liviu Rebreanu (8 milioane de euro) este unul din contractele cele mai mari derulat în ultimul timp de MIS Grup. Compania a intrat tare și pe infrastructură și a prins mai multe contracte de modernizări drumuri forestiere.

Propunerea “Iugan cetățean de onoare al județului” a venit din partea lui Vasile Bar, directorul Camerei de Comerț, cel care anual oferă o serie de diplome TUTUROR membrilor participanți la cheful anual al oamenilor de afaceri.

r

 

 

 

 

 

 

În 2011, Emil Iugan se afla în Topul Forbes al Miliardarilor din România, cu o avere estimată la 10 milioane de euro.

Mai sunt propuși pentru titlul de cetățean de onoare al județului următorii: 

Adrian Crișan,  pentru ”meritele deosebite, rezultatele de excepție și promovarea județului în țară și străinătate”.

Andreea Iulia Grad, propusă de Inspectoratul Școlar Județean, primește titlul pentru ”rezultatele de excepție obținute în anii 2013-2016 la Universitatea Paris Sorbona, ca șefă de promoție, și pentru promovarea imaginii județului în țară și străinătate”.

e3

g1

 

 

 

 

 

 

 

 

Dumitru Protase, propus de Complexul Muzeal, primește titlul pentru ”activitatea dedicată cercetării și educației, pentru valoroasele studii în domeniul istoriei și arheologiei și pentru promovarea imaginii județului”.

Cleopatra Dana Lorințiu, recomandată de CJC și BJBN, primește titlu pentru ”impresionanta activitate în domeniul scrisului, atașamentul față de valorile culturale românești și pentru promovarea imaginii județului”.

dumitru_protase

cce

 

 

 

 

 

 

 

 

În ședința ordinară din 29 noiembrie, propunerile vor fi supuse la vot în plenul Consiliului Județean.

Din 2014, dețin titlul de cetățean de onoare al județului:

– Ioan Birişiu – președintele Asociației Veteranilor de Război BN,
– Marcel Lupşe, (artistului plastic)
– prof. univ. dr. Liviu Maior,
– prof. univ. dr. Heinrich Schnatmann,
– Lucian Sănmărtean
– dr. ing. Georg Lecca.

În 2015 au primit această distincție din partea Consiliului Județean:

– Emanoil Viciu – fost director Terplast
– Gabriela Szabo , ateltă, fost ministru în guvernarea Ponta
– directorul general al SC RAAL SA Bistriţa, Paul-Adrian Ilieş,
– plutonierul-major Vasile Zbâncă de la Batalionul 405 Sprijin Logistic “Năsăud”, grav rănit în Afganistan în 2010, când şi-a pierdut ambele picioare,
– prof. univ. dr. Pompei Cocean,
– artistul plastic Miron Duca.

Nominalizările se realizează pe criterii relative și în unele cazuri cetățenii de onoare ai județului NU au recunoaștere pe plan național sau sunt personaje contestate.

Primăria Bistrița are o LISTĂ de cetățeni de onoare ai orașului, printre care se află și Miron Mitrea (fost ministru PSD, condamnat pentru luare de MITĂ , Georgiu Gingăraș, Crin Antonescu (foști ministri al Sportului), Liviu Maior (profesor universitar, un istoric român, ministru al învățământului între 1992-1996, senator PSD în legislatura 1996-2000, ambasador al României în Canada.

Știați că sunt cetățeni de onoare ai Bistriței?

miron-mitrea

antonescu

 

 

 

 

 

 

LISTĂ cetățeni de onoare ai municipiului Bistrița

Citiți și:

b12-400-e1459938823755Președinte de onoare al “Băilor Figa!” Nicu al Becleanului îl face pe șeful său, Radu Moldovan, cetățean de onoare al orașului de pe Someș. Pentru ce merite?

https://www.ziardebistrita.ro/cetatean-al-bailor-figa/

 

0 notes
1014 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *