Mită electorală sau simț de gospodar? Primarul de Livezile împarte lemne de foc și le duce până-n fața porții! În pandemie a oferit GRATIS un sac de cartofi fiecărei familii!

 -  -  11375


Traian Simionca are o nouă acțiune electorală!  Primarul comunei Livezile a împărțit lemne de foc și acțiunea a fost promovată contra-cost pe canalul Sângeorz TV.

Astfel de acțiuni electorale au loc de 2 ori pe an: toamna și primăvară și sunt mediatizate de fiecare dată!

Cetățenii intervievați (toți fiind pensionari) s-au declarat mulțumiți de modul în care primarul gestionează situația lemnelor de foc. O parte din ei au declarat că-l votează primar de-amu-ncolo.

Să trăiască să mai iasă și să ne mai aducă! Până acuma, de n-o fost el primar, cine ne-o adus? Nimeni nu ne-o adus! – a declarat doamna Viorica.

Avem un primar….  ne-o dat lemne, cartofi și de toate celea. Suntem mulțumiți și de-amu-ncolo … încă 10 ani să fie, tot pe el îl votăm E foarte bun! Așa primar, mai rar! a declarat doamna Ioana.

“Lumea este îmbătrânită, oamenii nu mai au utilaje să mergă să-și aducă lemnele să-și aducă .. de la drum, de la l22 de kilometri, că atâta este de la Simegea. Dus- întors e 44 de kilometri. Nefiind utilaje, ce-am rezolvat că la o familie îi dăm bon?” – susține primarul Simionca.

720 de lei costă 3 metri cubi de lemn, adus în fața casei! 190 de lei costă metrul cub + 150 de lei transportul!

Primarul de Livezile consideră că prin această acțiune pe care o coordonează, fiecare familie face o economie de 500 de lei!

Să-ți ajungă lemnul în fața case fără niciun pic de efort? Și tu să dai la transport 120 – 150 de lei? Dus-întors la 44 de kilometri! Cine-ți mai aduce lemnul la prețul ăsta? Dar unde-s mulți, puterea crește! Ei s-au asociat și au vorbit cu cel de pe peridoc, îi plătesc transportul!  – a declarat primarul din Livezile, Traian Simionca.

Dacă erau uniți, “livezenii” puteau să se descurce singuri, fără primarul care are interes electoral!

O astfel de acțiunea se putea desfășura și FĂRĂ sprijinul primarului, prin asocierea mai multor cetățeni, care astfel puteau negocia cu firma care deține utilajele de transport cu macara.

Lemnul de foc este achitat de fiecare cetățean, iar transportul, de asemenea. Singura șmecherie a primarului: coordonarea acestei acțiuni.

În special persoanele în vârstă sunt avantajate de această acțiune “la comun!”

Altă “electorală”: Traian Simionca a oferit câte-un sac de cartofi, în pandemie! “Încă 10 ani de-amu’, tot el să fie primar!” – spun unii livezeni!

Fiecare familie din Livezile a primit un sac de cartofi! GRATIS! Acțiunea a fost plătită din salariul primarului și din sponsorizări!

Primarul din Livezile s-a lăudat că-n pandemie a oferit GRATIS câte-un sac de cartofi. Pentru această acțiune, Simionca și-a donat jumătate din salariu, după cum declară în interviu. Bani au fost donați și de unii sponsori!

13 tone de cartofi au fost împărțite în comuna Livezile!

Aproximativ 1.400 de familii beneficiază de sprijinul primarului de Livezile, care a inventat această acțiune de împărțire a lemnului de foc transportat în fața casei.

Traian Simionca zice că lemul e din doborâturi! Să NU uităm că pe Districtul Livezile există un dosar penal pentru furt de lemn în care sunt implicate nume GRELE!

Prețul și cantitatea alocată fiecărei familii s-a stabilit printr-o Hotărâre de Consiliu Local. 5.400 de mc/an este cantitate alocată comunei Livezile, lemn provenit din Ocolul Silvic pe care-l gestionează Primăria Livezile. O importantă cantitate de lemn provine din doborâturi, după cum declară primarul! Acest lucru e greu de verificat, dar pe Districtul Livezile sunt probleme GRAVE și la această oră există un dosar penal în cercetare, pe tăieri abuzive în care sunt cercetați 2 pădurari, bănuiți că fac parte dintr-un sistem mafiot de valorificare a lemnului.

Citiți și:

1 notes
500 views
bookmark icon

One thought on “Mită electorală sau simț de gospodar? Primarul de Livezile împarte lemne de foc și le duce până-n fața porții! În pandemie a oferit GRATIS un sac de cartofi fiecărei familii!

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *