Cantinele și mănăstirile sunt puse la dispoziție în caz de nevoie! Îndemn la rugăciune: zilnic, la ora 12, TOATE bisericile Mitropoliei vor trage clopotele! 

 -  - 


Mitropolitul Andrei transmis un mesaj către credincioșii din eparhia pe care o păstorește! Ierarhul îndeamnă ca TOATE bisericile Mitropoliei să tragă clopotele în fiecare zi, la ora 12. În caz de nevoie, Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului pune la dispoziție 4 cantine și  60 de locuri de cazare La Centrul Misionar din Sîngeorz-Băi și la Mănăstirea Parva.

 

Mitropolitul Andrei: Mesaj pastoral pentru preoți și credincioși

Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a transmis miercuri, 18 martie 2020, clerului și credincioșilor din întreaga eparhie, un mesaj cu prilejul încercării prin care trece lumea în această perioadă.

Publicată de Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului pe Miercuri, 18 martie 2020

Îndemn la rugăciune: zilnic, la ora 12, TOATE bisericile Mitropoliei vor trage clopotele!

„Rugăciunea are puterea ei și comuniunea și solidaritatea umană în asemenea situații este tare bine venită! În toată eparhia, la ora 12, în fiecare zi să se tragă clopotele. Apoi, imediat după trasul clopotelor, preoții să facă rugăciunile începătoare, la care să adauge rugăciunea specială venită de la Patriarhie. Credincioșii, pe la casele lor să spună rugăciunile începătoare și din cartea de rugăciuni, rugăciunea la necazuri și supărare.

Călugării și călugărițele, la rugăciunile începătoare, să adauge și Sfântul Acoperământ al Maicii Domnului.” – a transmis Mitropilitul Andrei.

4 cantine și 60 de locuri de cazare la Centrul din Mănăstirea Parva sunt puse la dispoziție de Mitropolia Clujului!

„Zilele trecute ne-am oferit să-i ajutăm pe cei necăjiți prin cele 4 cantine sociale pe care le avem: Cele 4 cantine sunt în Mănăștur, în Bistrița, Huedin și la parohia Sf . Treime din Cluj. Iar în caz de nevoie, la acestea adăugăm și cantinele Facultății de Teologie și Seminarului Teologic din Cluj.

Avem locuri de cazare și la Centrul Misionar din Sângeorz Bă, 60 de locuri, și la Mănăstirea Parva și alte locuri, dacă va fi nevoie. Vrem ca atât cât putem să venim în ajutor credincioșilor noștri, care au nevoie .” – a transmis IPS Andrei Andreicuț.

Permanența Consiliului Eparhial se constituie în Comitet eparhial de Urgență care va răspunde eventualelor nevoi ale clerului și credincioșilor, la telefon: 0799.927.821.

Ne rugăm Bunului Dumnezeu să aibă grijă de eparhia noastră, de țara întreagă și de lumea întreagă și să NU uităm că Domnul Iisus Hristos Mântuitorul Nostru ne încurajează și ne spune: „În lume, necazuri veți avea, dar îndrăzniți, EU am biruit lumea!” – a transmis IPS Andrei.

11 views
bookmark icon

One thought on “Cantinele și mănăstirile sunt puse la dispoziție în caz de nevoie! Îndemn la rugăciune: zilnic, la ora 12, TOATE bisericile Mitropoliei vor trage clopotele! 

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.